Afval waar het niet hoort?

NULL

Afval waar het niet hoort?


Lieshout - Iedere inwoner van Lieshout is trots als zijn of haar woonomgeving schoon is. Helaas kan gesteld worden dat tijdens een mooie wandeling door de wijk of buitengebied men zich stoort aan de aanwezigheid van zwerfafval. Overal waar men loopt ziet men een oud blikje, sigarettenpeuken en nog maar te zwijgen over de ongewenste hondendrol!


Iedereen heeft thuis het gemak van de prullenbak en op het prikbord hangt het juiste schema van de gemeentelijke afvalverwijdering. Ook weet iedereen: niet te vroeg het oud papier buiten zetten, anders waait het overal naartoe.
Primair draagt iedereen zorg voor zijn eigen afvalverwijdering, toch?

Afval wat 'per ongeluk' ontsnapt is aan de echte prullenbak wordt maandelijks door een groep vrijwilligers in de buurt en buitenwijk opgehaald. Ondanks de inzet van deze vrijwilligers is de overlast van zwerfafval nog steeds groot.

De Dorpsraad Lieshout is enorm benieuwd of de afvalplekken in het dorp nog op de juiste plekken staan. Immers het makkelijkste is het als deze staan daar waar de hond wordt uitgelaten, want de hondendrol moet daarin (in een zakje uiteraard) en waar het meest gelopen/gefietst wordt.

Om dit in kaart te brengen heeft de Dorpsraad Lieshout de hulp van de inwoners nodig. Graag horen zij van u waar in het dorp de prullenbakken horen te staan.

U kunt uw suggestie kenbaar maken bij Dorpsraad Lieshout; info@dorpsraad-lieshout.nl of tel. 06-38775775. Meer informatie en regelgeving kunt u vinden op de site van de gemeente en op www.dorpsraad-lieshout.nl.