Afbeelding

Bezoek Vereniging Nederlandse Openluchttheaters aan Mariahout

NULL

Bezoek Vereniging Nederlandse Openluchttheaters aan Mariahout


Mariahout – Diverse Openluchttheaters uit Nederland brachten zaterdag een bezoek aan Mariahout. Daar vond namelijk de jaardag plaats. Op de jaardag komen de leden van Verenging Nederlandse Openluchttheaters bijeen om hun activiteiten en plannen te bespreken.


Van heinde en ver zijn leden van de VNO naar Mariahout afgereisd. Een welkom aan de besturen van de theaters van o.a. Bloemendaal, Nijverdal, St. Oedenrode, Heeswijk-Dinther, Overloon, Hulst, Leek, Losser, Lochem, Someren, Oisterwijk en Twente.

Het dagprogramma, dat opgezet is door VNO en Openluchttheater Mariahout, is er vooral op gericht om een maximale uitwisseling tussen theaters onderling mogelijk te maken. Ook vindt er op deze dag een markt plaats van speelgroepen, theaterbureaus en muziekbands die zich deze middag presenteren aan de diverse aanwezige theaters. Na ontvangst in het Buurthuis werd men door de Lakei van Leek naar de vergaderzaal begeleid. Er werden diverse zaken besproken tijdens deze vergadering en afspraken gemaakt over het te volgen traject voor het volgende theaterjaar en toekomst. Ook de inmiddels bekendgemaakte cijfers van bezoekersaantallen kwamen aan de orde. Er is een positieve groei van bezoekers onder de leden van de VNO.

Na de vergadering werden de theaters uitgenodigd het vernieuwde Openluchttheater Mariahout te bezichtigen. Allereerst werd er een korte voorstelling in het theater gegeven door Jeugdtoneel Mariahout met de voorstelling van het afgelopen jaar: Roodkapje. Een geweldig mooi stukje toneel. Daarna werden de leden van VNO door Roodkapje meegenomen op een rondleiding door het theater, via het podium naar het nieuwe artiestengebouw. Als volgt naar de nieuwe poort/entree van het theater en het sluitstuk van de rondleiding; het paviljoen met kassa en horeca. Mariahout mocht vele positieve reacties ontvangen.

Na een heerlijke lunch, het bezoeken van de markt en het beluisteren van diverse presentaties van de aanwezige theaterbureaus, muziekgroepen en speelgroepen werd er vertrokken naar Lieshout waar een Bavaria-biertour op het programma stond.

Na de interessante tour werden onder het genot van een ‘pilsje’ vele ervaringen gedeeld en contacten uitgewisseld door de aanwezige besturen van de diverse theaters. Rond 18.00 uur werd de jaardag afgesloten.

De VNO en het Openluchttheater Mariahout kunnen terugkijken op een waardevolle, goedbezochte en interessante jaardag.