Afbeelding

Wim van Dijk heeft de lach weer terug op zijn gezicht

NULL

Wim van Dijk heeft de lach weer terug op zijn gezicht


Aarle-Rixtel – Rustig achterover gezakt in zijn stoel kijkt Wim van Dijk zijn tuin in. Met een kop koffie in de hand geniet hij van het weidse uitzicht. Wegkijkend richting Croy en woonwijk Strijp in Aarle-Rixtel. “Ik ben altijd blij als de maïs er weer af gaat. Als ik dan ’s ochtends op mijn kantoor zit en naar buiten kijk, geniet ik echt. Van de vogels. Roofvogels. En soms zie je wel eens een vos of een hertje voorbijkomen. Dat is echt genieten.”


Wim (57) heeft de lach weer terug op zijn gezicht. Een aantal maanden geleden was dit wel anders. Van Dijk stopte met zijn werk als raadslid. Het bleek dat hij niet de nodige ontheffingen had voor de werkzaamheden die hij met zijn schildersbedrijf uitvoerde voor de gemeente. “Toentertijd was er afgesproken dat dit voor me geregeld zou worden. Als beginnend raadslid ga je er dan vanuit dat dit ook daadwerkelijk gedaan wordt. Dat bleek dus niet zo te zijn. Het is en blijft een verantwoordelijkheid van mezelf. Daarom besloot ik om met mijn raadswerk te stoppen. Een moeilijk besluit, omdat je moet aftreden voor iets waarvan je dacht dat je altijd goed had gedaan.”

De eerste dagen nadat Wim kenbaar maakte om te stoppen, kreeg hij enorm veel steunbetuigingen. “Van mensen in de straat. Of ze belden me op. Dat gaf voor mij wel aan dat ik in die zeven jaar dat ik raadslid was mijn werk goed gedaan had.” Anderhalve week later kwam voor het ex-raadslid de zwartste bladzijde uit die periode. De uitgelekte brief van wethouder Hans Vereijken waarvan gesuggereerd werd, door middel van het vermelden van zijn postcode, dat Wim de afzender zou zijn. “Dat vreet zo aan je. Ik blijf maar denken wie dit gedaan kan hebben. Je denkt van wie kan ik vertrouwen op het gemeentehuis, terwijl je dacht iedereen te kunnen vertrouwen. Zelfs je eigen contactpersonen ga je in twijfel trekken.”

Wim deed aangifte, maar tot op de dag van vandaag blijft het een mysterie. “Ooit zal het toch wel een keer bekend worden. Ik kan dingen vergeven, maar nooit vergeten. Ik word er nog altijd dagelijks mee geconfronteerd. Maar ook ik moet door. Een streep eronder. En weer starten met waar ik mee bezig ben.”

In een leeg gat viel Van Dijk niet. Hij is sowieso druk met zijn schildersbedrijf en tal van hobby’s waaronder de carnavalsvereniging en de blauwe schut. En op de achtergrond bleef hij actief met de politiek. Wim overweegt nu een plek op de kieslijst voor de komende raadsverkiezingen. “Ik denk er vaak over na. De ene keer slaat de weegschaal uit naar de plus, de andere keer naar de min. Maar overwegend toch wel naar de positieve kant. Vooral als ik zie wat we de afgelopen jaren bereikt hebben. Zowel in Aarle-Rixtel als in Laarbeek.”

Wim heeft de turbulente periode achter zich gelaten. En wat de toekomst ook zal brengen voor hem, één ding is zeker. Morgenvroeg zit hij weer met een kop koffie in de hand te kijken naar wat voor moois de natuur te bieden heeft. Te genieten van het leven.