Afbeelding

Anti-Pesttegel voor Kindcentrum De Raagten

NULL

Anti-Pesttegel voor Kindcentrum De Raagten


Beek en Donk - Ragne van der Linden uit groep 5 van Kindcentrum De Raagten heeft haar spreekbeurt gedaan over pesten. Ze heeft verteld wat pesten is en wat je eraan kunt doen. De belangrijkste tip van Ragne: vertel het tegen je ouders of tegen je leerkracht als je wordt gepest. Ook als je ziet dat iemand anders wordt gepest, moet je het vertellen. Want dan kan het pesten stoppen!

Tijdens de voorbereiding heeft ze samen met haar ouders de anti-pesttegel 'Het lieveheersbeestje' aangevraagd bij de gemeente Laarbeek. De burgemeester en wethouders vonden het zo’n goed initiatief van Ragne, dat zij in de vergadering hebben besloten om de tegel voor de helft te betalen. De andere helft is betaald door schoolbestuur van 'De Eenbes'. Daar is De Raagten heel blij mee.

Vorige week is de tegel in het schoolplein gemaakt. Alle kinderen worden er dagelijks aan herinnerd dat pesten niet kan, dat het stom is, dat iedereen aardig moet doen tegen elkaar. Ragne is door directeur Geja Raaijmakers bedankt voor haar mooie en belangrijke onderneming! Alle kinderen en medewerkers van Kindcentrum De Raagten bedanken de burgemeester, wethouders en schoolbestuur 'De Eenbes' voor deze bijzondere tegel!