Afbeelding

VVV Laarbeek aangesloten bij Stichting Peelpromotie

NULL

VVV Laarbeek aangesloten bij Stichting Peelpromotie


Laarbeek - Stichting Vreemdelingenverkeer Laarbeek sluit zich ook aan bij Stichting Peelpromotie. Op maandag 4 november werd in het kantoor van de VVV Deurne de exploitatie-overeenkomst met Stichting Peelpromotie getekend. Hiermee maakt VVV Laarbeek voortaan ook onderdeel uit van de samenwerkende VVV’s in de Brabantse Peel.

Ontstaan Stichting Peelpromotie
Na het stopzetten van de Regio-VVV Zuidoost-Brabant eind 2011 zijn de lokale VVV’s in de Brabantse Peel opnieuw lokaal vormgegeven. Zowel de gemeenten als de VVV’s hebben daarbij direct aangegeven op beperkte schaal met elkaar te willen samenwerken om De Peel verder te promoten. Stichting VVV Heerlijck Vrij Gemert-Bakel, Stichting VVV Uitpunt Deurne, VVV Asten/Stichting Gasten in Asten en Bibliotheek Helmond-Peel, waar VVV Helmond onder valt, en de Stichting Someren Natuurlijk, waren de initiatiefnemers van deze stichting die in november 2012 werd opgericht. Laarbeek is vanaf het begin bij het overleg betrokken geweest, en is nu door het tekenen van de exploitatie-overeenkomst ook definitief aangesloten.

Er is gekozen voor een overkoepelende stichting zonder personeel en structurele financiering maar waarbij de onderliggende lokale VVV-stichtingen, in overleg met het lokale bedrijfsleven en overheid, op basis van projecten de promotie van De Peel gaan invullen. Vanaf deze maand maakt dus ook de VVV Laarbeek onderdeel uit van dit samenwerkingsverband.

Aansluiting Laarbeek
Stichting Peelpromotie is blij met de aansluiting van Laarbeek, omdat dit gebied ook onderdeel uitmaakt van de Peelregio en hiermee komt de wens om de totale vrijetijdsinformatie van De Peel via een platform te ontsluiten met kruisbestuiving tussen de plaatsen in De Peel, weer een stap dichterbij. Samen hebben we veel meer te bieden en zijn we aantrekkelijker voor de toerist en recreant om hier te (ver)blijven.

VVV-licentie
Stichting Peelpromotie heeft een meerjarenafspraak met VVV Nederland, waardoor ook VVV Laarbeek onder de vlag van dit sterke merk hun bezoekers kan blijven voorzien van informatie en producten. Daarnaast biedt de aansluiting bij de landelijke VVV-database de ondernemers veel meer promotiemogelijkheden. Het is de enige database die provinciegrensoverschrijdend is en waarin de vrijetijdsinformatie van de totale Peel, zowel van Brabant als Limburg, verzameld wordt. Deze database zal de basis gaan vormen voor de digitale informatievoorziening waarop de VVV’s van Stichting Peelpromotie sterk willen gaan inzetten.

Doel Stichting Peelpromotie
Het doel daarbij is om meer recreanten en toeristen naar het gebied te trekken, die langer blijven en meer besteden en ook de eigen inwoners meer vrije tijd in De Peel te laten doorbrengen. Hierbij zal ook samenwerking worden gezocht met andere organisaties die zich bezighouden met het promoten van De Peel zowel in Brabant als Limburg. Door krachten en budgetten te bundelen kan het gebied sterker worden weggezet en meer resultaat worden bereikt.

Laarbeekse ondernemers die zich via de site van de VVV willen promoten kunnen een inschrijfformulier aanvragen via het mailadres tonschepers@onsbrabantnet.nl.