Afbeelding

IVN Wandeling in De Biezen

NULL

IVN Wandeling in De Biezen


Laarbeek - Morgen is er weer een boeiende activiteit gepland van het IVN Laarbeek. Dan vindt er namelijk een wandeling plaats in de Biezen. In dit fascinerende natuurgebied zijn de laatste jaren allerlei ontwikkelingen geweest. Er zijn stuwen aangelegd, duikers verhoogd en sloten gedempt.


Verder probeert men hier een rijke insectenwereld te verkrijgen door dood hout te laten liggen. Er is Populierenaanplant, droog Eikenbos en Broekbos. De Populierenaanplant wordt omgevormd naar een gebied met Essen en Elzen. Er liggen ook schrale en bloemrijke graslanden.

De route van deze zondag voert door onherbergzaam en vochtig natuurgebied. Het belooft een avontuurlijke wandeling te worden, waarbij ook buiten de paden zal worden gegaan. Laarzen of hoge schoenen zijn nodig voor deze wandeling.

De start is op zondagmorgen 18 november om 10.00 uur bij de boswachterswoning aan de Biezen. Deze boswachterswoning ligt aan de met steenslag ’n beetje verharde rechte weg, die ligt tussen de Peeldijk/Biezen en de Asdonkseweg. Vanuit Beek en Donk neemt men de Peeldijk/Biezen, en dan na het passeren van de Brabantse Kluis de tweede weg rechts (de eerste weg rechts is ’n rechte, onverharde weg, die ook al door de Biezen gaat). Vanuit Aarle-Rixtel gaat men vanuit den Heikant (Bakelseweg) links de Asdonkseweg op, en daarna neemt men de tweede halfverharde weg links. Halverwege deze lange rechte weg ziet men de mensen vaak al wachten op de start van de wandeling. De wandeling duurt ongeveer twee uur.