Afbeelding

Expositie galerie Eye4glass

NULL

Expositie galerie Eye4glass

Aarle-Rixtel – Eef Wezenberg houdt op vrijdag 22 november een expositie van glaskunst in zijn atelier aan de Lieshoutseweg in Aarle-Rixtel. Tevens zal zijn dochter Monique een bijzondere collectie zoetwaterparels, halfedelstenen en sieraden tonen. De expositie aan de Lieshoutseweg 43 wordt gehouden van 15.00 tot 20.00 uur.

Eef Wezenberg verzamelt al bijna twintig jaar glazen kunstobjecten en functioneel glaswerk zoals karaffen, waterkannen en vazen. Zijn uitgebreide collectie omvat glaskunst van beroemde Nederlanders als Van der Marel, De Bazel, Copier, Riezebos en Meydam. Maar hij bezit ook glasobjecten van de gerenommeerde Tsjechen Zila, Svoboda en Šipek.

Sinds enkele jaren ontwerpt Eef Wezenberg ook zelf glaskunst. Wezenberg tekent ontwerpen van geometrisch strakke objecten, waarbij hij met geraffineerd kleurgebruik bijzondere visuele effecten oproept. Hij stuurt zijn ontwerpen vervolgens naar kristalbewerkers in Tsjechië en Hongarije die zijn objecten slijpen uit optisch kristalglas. Het is de eerste keer dat Wezenberg zijn collectie tentoonstelt. Hij doet dat onder de naam ‘Galerie Eye4glass’.

Dochter Monique Wezenberg woonde enkele jaren in China. Daar begon ze zoetwaterparels en halfedelstenen te verzamelen die ze in Nederland verkocht. Nu Monique weer in Nederland woont, heeft ze nog steeds goede contacten in China.De ingang van Galerie Eye4glass aan de Lieshoutseweg 43 in Aarle-Rixtel is om de hoek in de Janssenstraat.