Laatste film filmcyclus Laarbeek

NULL

Laatste film filmcyclus Laarbeek


Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN organiseren een filmcyclus. De filmcyclus bestaat uit 4 films. Komende week vindt de laatste film plaats: Solas (Eenzaam). Deze draait op dinsdag 12 november om 13.30 uur in de Dreef in Aarle-Rixtel.

Een korte beschrijving van Solas van Benito Zambrano. Dit is een film uit 1999 en duurt 98 min.:

Ontevreden en verbitterd is Maria haar ouderlijk huis in een ‘achterlijk’ dorp op het verlaten Spaanse platteland, met een tirannieke, gewelddadige vader en een in haar ogen lijdzame moeder ontvlucht. In Sevilla hoopt ze een ander leven te krijgen. Maar het zit haar niet mee en ook zij zelf lijkt de kracht te missen haar leven op de rails te krijgen. Als de vader in een ziekenhuis moet worden opgenomen, biedt ze haar moeder aan, eigenlijk tegen haar zin, bij haar te logeren. Gezien het beladen verleden verloopt het contact tussen dochter en moeder Rosa aanvankelijk nogal stroef. Maar geleidelijk aan gaat Maria haar moeder in een ander daglicht zien, krijgt ze oog en gevoel voor de kracht en standvastigheid van haar zogenaamde gedweeë moeder en kan ze de beslissing nemen haar eigen moederschap te aanvaarden.

De bijeenkomst start met een korte inleiding door Philip Verdult, theoloog/filosoof van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond en dan, na een pauze met ’n kopje koffie of thee, volgt een interactieve nabespreking van Dhr. Verdult. U kunt zelf bepalen of u bij deze nabespreking aanwezig wilt zijn. De middag duurt incl. nabespreking tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt €6,00.