Afbeelding

Niek van der Zanden vertrekt bij Eenbes Basisonderwijs

Onderwijs

Niek van der Zanden vertrekt bij Eenbes Basisonderwijs


Laarbeek - Niek van der Zanden (58), voorzitter College van Bestuur van Eenbes Basisonderwijs, gaat deze organisatie verlaten. Hij heeft dan bijna 12 jaar leiding gegeven aan de Stichting. Op 12 december is zijn afscheid in Nuenen.


In een brief aan alle medewerkers van de Stichting heeft hij zijn vertrek laten weten. Van der Zanden meent dat het goed is als iemand anders leiding gaat geven aan de toekomst van Eenbes. Van der Zanden: "We staan aan de vooravond van een nieuwe beleidsperiode. We gaan een nieuwe koerskaart schrijven voor de periode 2014-2018 waarin we gaan nadenken over het bieden van kwalitatief goed en sterk onderwijs in een periode van krimp. Daarnaast speelt mee dat ik meer balans wil brengen tussen mijn werk en privéleven." De Raad van Toezicht beraadt zich over de de opvolging van de heer Van der Zanden.

Van der Zanden is trots op wat hij heeft bereikt. "We zien de leeropbrengsten van ons onderwijs stijgen. De resultaten van onze tevredenheidsonderzoeken onder medewerkers, leerlingen en ouders laten een duidelijk stijgende lijn zien. Ook zijn onze scholen goed op orde. Veel schoolgebouwen zijn fors gemoderniseerd of nieuw gebouwd", aldus Van der Zanden.

Niek van der Zanden is een onderwijsman in hart en nieren. Zijn eerste functie in het onderwijs was die van directeur op basisschool De Masten in Rosmalen, toen nog als jongste directeur van Nederland. In 1989 werd hij directeur van basisschool De Raagten in Beek en Donk, die hij in 2002 verruilde voor de functie van algemeen directeur van Eenbes en in 2008 voor die van bestuursvoorzitter.

Eenbes Basisonderwijs is een Stichting waar 27 basisscholen onder vallen uit de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen, Laarbeek en Heeze. Dagelijks wordt onderwijs geboden aan circa 5.500 leerlingen. De Stichting telt ongeveer 500 medewerkers.