Afbeelding

Hoor de wind waait door de bomen!

NULL

Hoor de wind waait door de bomen!


Beek en Donk - 'Hoor de wind waait door de bomen', ja, dat kun je wel zeggen een week voor de aankomst van de Sint en zijn Pieten in Beek en Donk. Wat een weer is het de afgelopen tijd geweest! Storm, regen en guur weer is het geweest. Het past precies bij de titel van het bovenstaande lied. Hopelijk is het zaterdag beter weer als de boot aanlegt bij Piet Heijl voor de deur. Alles is door de Werkgroep Sint Nicolaas gedaan om het voor de Sint en zijn Pieten naar hun zin te maken. Nu alleen nog dat beetje geluk met het weer.


De Regelpiet heeft gezegd dat de boot op tijd in Beek en Donk zal aankomen. Alle Pieten die mee mogen komen naar Beek en Donk zijn heel gelukkig. Er waren zoveel Pieten die mee wilden komen dat de Regelpiet heeft moeten loten wie de gelukkigen waren. Wel heeft hij gezegd dat ze niet met de pakjesboot 12 komen, maar met de Pakjesboor 43, deze is sneller! En mocht het nodig zijn, dan vaart deze boot wat vroeger aan en vliegen de Sint een stel Pieten met de helikopter na.

Natuurlijk vinden de Sint en Pieten het leuk als jullie ook weer mooie tekeningen maken en je leuk kleden, bijvoorbeeld een muts met je naam of iets dergelijks. Daarnaast wil de Sint Nicolaas Werkgroep iedereen bedanken die, op welke manier dan ook, het voor hen mogelijk hebben gemaakt om ook deze intocht weer zo mooi te kunnen organiseren. Bedankt allemaal, ook namens alle kinderen!

Afgelopen jaren stonden er meer dan 1500 kinderen en ouders langs de route. De organisatie hoopt dit jaar weer zoveel personen te mogen verwelkomen.

De route
Pater de Leeuwstraat, Burgemeester Seelenlaan, Oude Bemmerstraat, Raagtenstraat, Schoolstraat, Brouwerstraat, Otterweg, Pater Becanusstraat, Zaagmolenweg, Molenweg, Dr. Timmerslaan, Heuvelplein.

Aankomst
Wel wil de organisatie er nogmaals op wijzen dat de aankomst om 14.00 uur is. Bij slecht weer, als de Sint niet met de boot kan komen, is de ontvangst in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg om 14.30 uur Dit zal dan door Radio Kontakt en met een geluidswagen door het dorp bekend worden gemaakt.