Afbeelding

Het carnavalsseizoen in het Heidurp is geopend!

NULL

Het carnavalsseizoen in het Heidurp is geopend!


Mariahout – Het carnavalsseizoen 2013-2014 van het Heidurp werd zaterdagavond geopend. In het begin van de avond, rond de klok van 21.00 uur, werd het bestuur, de raad van elf en de hoge raad gepresenteerd. Er was een afscheid voor drie bestuursleden: Piet van Uden, Maria van Hooff, Leander Raaymakers en raadslid Wim Hagelaars.


Een woord van dank en respect voor deze mensen, die zo veel voor de vereniging hebben betekend, altijd klaar hebben gestaan om te helpen en te ondersteunen bij alle taken die voorkomen met de activiteiten en achter de schermen, ieder vanuit hun eigen kracht. Bedankt allemaal!

Piet, Leander en Wim gaan verder in de Hoge raad, dus echt afscheid nemen hoeft de carnavalsvereniging niet. Ook mochten De Heikneuters twee nieuwe leden welkom heten: John Beniers en Maikel Gilsing. Welkom bij de club.

Rond de klok van 21.30 uur was het tijd voor het afvoeren van prins Twan en prinses Mary-Ann. Maar eerst aan hen nog de eer om de nieuwe dans te zien van onze allerkleinste dansmariekes. De vriendengroep en familie hadden voor het (ex)prinsenpaar een aantal vragen, die ze moesten beantwoorden. Ze stonden samen op een ijzeren kar, met aan de ene kant de vriendengroep en de andere kant de carnavalsvereniging. Met het geven van de goede antwoorden, konden ze zich terugkopen in de vriendengroep.

Na het afvoeren, werd de spanning opgevoerd. Er werd volop geraden naar de naam van de prins. Rond de klok van 23.00 uur, werd er voor de zaal een film vertoond. De prinsencommissie waande zich op de film zowel het Nederlandse, als het Duitse elftal. Er waren komische stukjes te zien van een hooligan, voetbaldames en ook was Pietertje weer van de partij. Na een overtreding moest de (ex)prinses afgevoerd worden op een brancard. Zij werd op deze avond in de zaal verder verzorgd door dokter Bernard, maar ze was geheel uitgeschakeld en er moest een gouden wissel komen. En de wissel was niemand minder dan ons nieuwe prinsenpaar: Prins Patrick en prinses Nicole. Spontaan en blij kwamen ze door de spelerstunnel. Met hun leus: “Gin getob, gas d’r op” gaan zij de scepter zwaaien over het Heidurp 2013-2014. Ook voor de nieuwe prins en prinses, stonden de dansmariekes direct klaar om hun gardedans te laten zien. Dat deden ze heel goed. Daarmee is het seizoen geopend, de kop is eraf!