Uitnodiging agrarische vrouwen ZLTO Laarbeek

NULL

Uitnodiging agrarische vrouwen ZLTO Laarbeek


Laarbeek - De Commissie Agrarisch Vrouwenwerk wil graag alle agrarische vrouwen uitnodigen op maandag 18 november om 20.00 uur voor een avond over het PEL-project, een vorm van zorg op het agrarische bedrijf. Hiervoor is Renske van der Locht gevraagd. Zij is werkzaam bij Topaze te Schijndel.


Topaze is een hulpverleningsorganisatie die hulp biedt aan jongeren en ouders met problemen in de opvoeding door middel van begeleiding aan gezinnen, begeleiding en training op maat aan jongeren, opvoedcursussen aan ouders, projectplaatsingen (PEL) op boerenbedrijven in Nederland en Frankrijk (ook Justitieel), dagopvang, gezinshuizen en observatie/diagnostiek.

Deelnemen aan het Project Ervarend Leren (PEL) is voor jongeren in de leeftijd vanaf 16 jaar een mogelijkheid om op een actieve manier te werken aan hun problemen. Deze jongeren hebben er baat bij om een tijd uit hun oude omgeving te worden gehaald. Het project duurt 180 dagen en de projectplaatsen zijn in hoofdzaak in de provincie Noord-Brabant.

De informatieavond vindt plaats bij Miriam Berkvens aan Heieindseweg 1a in Mariahout. De avond start met koffie en gebak. Hierna zal Renske vertellen wat het project inhoudt, wat je kunt verwachten, hoe het traject is opgebouwd en welke regels er zijn. Ook zal een deelnemer van het PEL-project iets vertellen over hoe hij het ervaart, de moeilijkheden die hij tegenkomt en hoe hiermee om te gaan. Meer informatie is te verkrijgen bij Miriam Berkvens, e-mail: marcelberkvens@gmail.com