Afbeelding

Gemeente pakt Muziektuin aan

NULL

Gemeente pakt Muziektuin aan


Beek en Donk - Voor komend voorjaar moet de Muziektuin weer helemaal in orde zijn. De gemeente Laarbeek gaat de drassige wandelpaden aanpakken, maar ook wordt de vijver onder handen genomen. Deze wordt gereinigd en overtollige begroeiing wordt verwijderd.

De drassige wandelpaden zijn het resultaten van de succesvolle Muziekconcerten, die sinds een paar jaar in de Muziektuin plaatsvinden. Het plantsoen is niet ingericht op zoveel mensen, met verzakkingen als gevolg. De gemeente gaat deze paden nu zo inrichten, dat ze wel bestemd zijn voor zoveel mensen.

Afgelopen zomer constateerden bezoekers van het Parkpaviljoen ook dat er stankoverlast was. Dit komt door verkeerde planten in de vijver van de Muziektuin. Ook bleek er vuiligheid te liggen op de bodem. De gemeente gaat ook deze vijver voor volgend voorjaar aanpakken, zodat er dan geen sprake meer is van vreemde geuren.

Morgen (vrijdag) wordt in de Groene Long het Vogelnatuurpad geopend. Langs de wandelpaden zijn bordjes geplaatst met informatie over vogels die in het gebied voorkomen.