Afbeelding

Jonge helden krijgen Laarbeeks Kinderlintje

NULL

Jonge helden krijgen Laarbeeks Kinderlintje


Laarbeek – Nina Sneijers, Britt van Stiphout en Geerte Simons werden woensdagmorgen op hun basisschool verrast door locoburgemeester Hans Vereijken. Hij reikte samen met de drie Jeugdwethouders van de Laarbeekse Jeugdgemeenteraad, een Kinderlintje uit aan deze drie lokale helden. Zij kregen dit, omdat zij, ieder op hun manier, iets speciaals of belangrijks hadden gedaan.

De Jeugdgemeenteraad van Laarbeek heeft in 2011 het idee van een Kinderlintje bedacht om kinderen, die door hun gedrag een voorbeeld voor andere kinderen en volwassenen zijn, in het zonnetje te zetten. De uitreiking vindt sindsdien ieder jaar plaats op de ‘Dag van de rechten van het kind’ van Unicef (20 november).

Nina Sneijers ontving het lintje, omdat zij 30 centimeter van haar haren af heeft laten knippen voor stichting 'Haarwens'. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen, die wegens ziekte kaal worden, een gratis pruik krijgen van echt haar. Naast Nina kreeg ook Geerte Simons een lintje. Zij kreeg dit omdat ze een gewonde duif gered heeft en deze nu thuis verzorgd. Britt van Stiphout ontving haar lintje omdat zij samen met haar zus ervoor heeft gezorgd dat een verdwaalde hond weer bij zijn baasje terecht is gekomen.

Lees donderdag alles over de kinderlintjes in De MooiLaarbeekKrant.