Afbeelding

Dorpsplatform houdt openbare bijeenkomst over De Ruit

NULL

Dorpsplatform houdt openbare bijeenkomst over De Ruit

Aarle-Rixtel - Dorpsplatform Aarle-Rixtel houdt op 25 november om 19.30 uur een openbare bijeenkomst over de plannen van de provincie om een 'ruit' rond Helmond-Eindhoven te voltooien. Deze plannen hebben een enorme impact op de leefomgeving in Aarle-Rixtel en Laarbeek. De avond vindt plaats in Multifunctioneelcentrum De Dreef.

Het Dorpsplatform wil met deskundige inleiders de gevolgen bespreken van deze nieuwe autowegen.

Programma van de avond:
* Burgemeester Hans Ubachs zal het standpunt van de gemeente toelichten en de zienswijze van de gemeente ter sprake brengen.
* Henk van Beek, Klankbord Aarle-Rixtel en lid van Stichting Middengebied verklaart het belang van natuur- en cultuurwaarden, wat er allemaal vernietigd wordt met de plannen van de provincie.
* Wido Jansen van de belangengroepering Brouwberg uit Helmond laat zien welke verkeersbewegingen Laarbeek door en rondom de gemeente tegemoet kan zien, vooral de aanzuigende werking van verkeer vanaf de autosnelwegen is een enorme bedreiging voor de leefbaarheid .
* Gemert-Bakel krijgt ook te maken met een grote omleiding bij Dierdonk die de Kanthoeve en de Heikant compleet door midden zal snijden. Raadslid Toon Coopmans ligt het standpunt van de gemeente Gemert-Bakel toe.
* Hans Kloosterboer uit Eindhoven, lid van het Platform NOC zal zijn visie en bevindingen toelichten over het ontbreken van nut en noodzaak van de 'ruit': Het project schiet zijn doel voorbij en de bestaande problemen kunnen veel eenvoudiger worden opgelost.
* Tenslotte zal de voorzitter van het Dorpsplatform uitleg geven over de zienswijzen die vóór 16 december bij de provincie binnen moeten zijn. Voorbeelden worden ter beschikking gesteld.

De provincie heeft de plannen momenteel ter visie liggen onder de naam Notitie Reikwijdte en Detailniveau, afgekort NRD. Deze is te vinden op de website van de provincie maar ook op de website van het Dorpsplatform www.dorpsplatform.nl op de pagina Nieuws en De Weg. Op deze plannen kan eenieder zienswijzen indienen om kenbaar te maken wat men van de plannen vindt en hoe het anders kan. Het Dorpsplatform hoopt dat velen hiervan gebruik zullen maken. U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.