Afbeelding

Sint Servatius Gilde Lieshout valt weer in de prijzen

NULL

Sint Servatius Gilde Lieshout valt weer in de prijzen


Lieshout - Het schuttersgilde Sint Joris uit Goirle hield op zondag 24 november het vendeltoernooi voor de jeugd van de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden. Het oudste gilde van Goirle heeft voor de tweede keer, in het 10-jarige bestaan, de organisatie van het Jeugd Indoorvendeltoernooi op zich genomen.


De jeugd van het Sint Servatius Gilde Lieshout, bestaande uit Bas van Kaathoven, Stijn van Vegchel en Stef van Vijfeijken waren klaar om de strijd aan te gaan met de gilden uit heel Brabant. Stijn van Vegchel behaalde een eerste prijs in de catogorie t/m 12 jaar. Bas van Kaathoven wist de tweede prijs in dezelfde categorie in de wacht te slepen. Stef van Vijfeijken werd 7e in de categorie 12 t/m 14 jaar wat een hele prestatie was, gezien hij een van de jongste deelnemers was in een groep van 19 vendeliers. Ook met de groep, waar Stef de voordraaier van was, behaalde ze de 1e prijs.

Ad Donkers (de koning van het Sint Servatius Gilde), die met zijn zoon Hugo de jeugd opleidt, kan zeer tevreden zijn met dit resultaat. Mooi was ook dat een groot aantal Gildebroeders uit Lieshout de jeugd kwam aanmoedigen