Lieshoutse Tessa wint Nederlandse schrijfwedstrijd

NULL

Lieshoutse Tessa wint Nederlandse schrijfwedstrijd


Beek en Donk - De vijftienjarige Tessa Junggeburth uit Lieshout heeft de schrijfwedstrijd ‘Talent voor Taal’ gewonnen. Deze prijs werd woensdagmiddag uitgereikt in het AFAS circustheater in Den Haag. De wedstrijd is een initiatief van Joop van den Ende Theaterproducties, Stichting Lezen & Schrijven en Stichting Collectieve Propaganda.

In totaal hebben 3200 kinderen tussen de twaalf en achttien jaar een verhaal ingezonden. Deze inzendingen werden verdeelt in twee categorieën: twaalf tot vijftienjarigen en vijftien tot achttienjarigen. Het thema voor beide categorieën was vriendschap. Tessa wist uiteindelijk met haar verhaal over haar eigen groene ogen en een beetje fantasie de eerste prijs binnen te halen.

De winnares van de categorie twaalf tot vijftienjarigen is Jael Hessing uit Ede. Ook werd er nog een speciale ereprijs uitgereikt aan Nigel Letterboom, omdat hij heel eerlijk over zijn persoonlijke situatie zou hebben geschreven.

Beide winnaars ontvangen €100,- aan boekenbonnen en kaartjes voor Sister Act de musical voor heel hun klas, daarnaast wordt het verhaal gepubliceerd in Dagblad Metro.

Joop van den Ende Theaterproducties, Stichting Lezen & Schrijven en Stichting Collectieve Propaganda proberen met de wedstrijd ‘Talent voor Taal, schrijf jouw verhaal’ twaalf tot achttienjarigen in aanraking te laten komen met lezen, schrijven en verhalen vertellen.