Afbeelding

Financi

NULL

Financiële bijdrage Prins Bernhard Cultuurfonds voor het gilde St. Leonardus


Beek en Donk - Al geruime tijd bestonden bij het gilde St. Leonardus te Beek en Donk plannen om nieuwe uniformen aan te schaffen. De huidige uniformen dateerden van 1993 en het werd hoog tijd dat ze vervangen werden.


Maar eerst moest de begroting van het uniformenfonds op orde zijn voor zij tot aanschaf konden overgaan. Dankzij vele jaren sparen door de gildebroeders en diverse activiteiten, o.a. de organisatie van Luikse Markten en een forse subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds konden zij de begroting sluitend maken. Al in maart 2008 ontvingen zij van het Prins Bernhard Cultuurfonds bericht dat ze op een subsidie van €2500,00 mochten rekenen. Maar in verband met wat problemen met een Tilburgse kleermaker heeft het wat langer geduurd voor zij de opdracht konden geven aan Couture Maja in Mariahout.

Inmiddels zijn alle pakken klaar en heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds het toegezegde bedrag aan de penningmeester overgemaakt. Zij zijn uiteraard erg blij met deze gift en zij willen dan ook het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds hartelijk danken voor de financiële bijdrage, die door haar subsidie het steeds mogelijk maakt het cultureel erfgoed in stand te houden. De jaarlijkse collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds (v.h. Anjerfonds) bevelen zij dan ook van harte aan.