Afbeelding

Mensen met een beperking genieten met volle teugen van gezellige Sinterklaasmiddag

NULL

Mensen met een beperking genieten met volle teugen van gezellige Sinterklaasmiddag


Beek en Donk – In een volle zaal in Herberg het Huukske staan vijf mensen met een beperking vol enthousiasme het orkest van De Ekkermuzikanten te dirigeren. Het is net een paar minuten, voordat het écht los gaat in de zaal. Het is de goedheiligman, die een paar tellen later zijn intrede doet.

Een glimlach van oor tot oor
Maar liefst 54 mensen met een beperking wachtten hem vol spanning op. Onder luid gejuich en vrolijke Sinterklaasmuziek van De Ekkermuzikanten en ‘Waizenutmar’ komt Sinterklaas de zaal in. De aanwezigen glimlachen van oor tot oor en kunnen hun geluk niet op.

De organisatie
“Deze middag is voor iedereen, dus ook niet-leden. Iedereen die hier binnen is, komt uit Laarbeek”, vertelt organisator Anny Vorstenbosch. “Het is altijd een heel leuke, druk bezochte dag." Het sinterklaasfeest wordt georganiseerd door KansPlus in samenwerking met het Beek en Donkse Sinterklaascomité. “Daarnaast zijn wij Herberg Het Huukske heel dankbaar. Zij zorgen ervoor dat wij het feest hier kunnen houden. Ook de gemeente Laarbeek geeft ieder jaar een bijdrage. Zonder dit alles, zouden we dit niet kunnen organiseren.”

Geslaagde, gezellige middag
Rond de klok van vijf was het tijd om afscheid te nemen van Sinterklaas en zijn pieten. Na zo’n geweldige, gezellige middag kan het bijna niet anders, dat iedereen met een heel voldaan gevoel naar huis is gegaan.

Klik hier voor foto's van deze middag.