Afbeelding

Nieuwe uniformen voor gilde St. Leonardus

NULL

Nieuwe uniformen voor gilde St. Leonardus


Beek en Donk - Na vele jaren sparen door de gildebroeders en dankzij een mooie bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds is het uniformenfonds erin geslaagd voor haar leden nieuwe uniformen aan te schaffen. De opdracht hiervoor is enkele jaren geleden toevertrouwd aan Couture Maja, Julianastr. 52 in Mariahout, een eenmanszaak voor kledingreparatie en kinderkleding. 

Zij staat er alleen voor en ze had bij de opdracht beloofd elke maand één uniform af te leveren en aan deze belofte heeft zij zich strikt gehouden. Een week voor de teerdag werden nog kleine plooitjes glad gestreken en op 6 november konden zij de nieuwe en de keurig op maat gemaakte uniformen presenteren aan de Beek en Donkse bevolking tijdens de rondgang door de gemeente. Maja, hartelijk bedankt voor de goede verzorging van de uniformen en zeker zullen zij in de toekomst nog wel meer een beroep op haar doen. 

Ook gaat hun dank uit naar fa ISSA borduurstudio in Beek en Donk, die het embleem van St. Leonardus heeft ontworpen en geborduurd zowel op de jas als het vest en dat alles tegen een zeer redelijke prijs. Dat geldt ook voor de hoedenmaakster, Jeanne’s Had uit Beek en Donk, die ervoor gezorgd heeft dat alle hoeden met veer pasklaar op tijd geleverd werden

Intussen is ook de toilettenunit  op ’t Wipke gerestaureerd met dank aan het gemeentebestuur en van basisschool De Raagten die hiervoor gratis materialen beschikbaar hebben gesteld uit de oude gymzaal en de oude basisschool De Raagten.

Tot slot mogen zij nog meedelen dat een nieuwe gildebroeder Jan Rooiakkers zich bij het gilde heeft aangemeld en intussen met witte en zwarte bonen met algemene stemmen is benoemd. Jan, hartelijk welkom, en het gilde hoopt dat hij nog vele jaren het gilde komt versterken en dat hij als gildebroeder er een heel, prettige tijd aan zult beleven.