Bedevaart naar Lourdes

NULL

Bedevaart naar Lourdes

Laarbeek – Het bisdom van ‘s-Hertogenbosch heeft van 26 april t/m 3 mei 2014 een diocesane bedevaart naar Lourdes georganiseerd. Na de succesvolle bedevaart naar Rome in 2009 is in 2014 Lourdes de plaats van bestemming.

Ook als Laarbeekse parochies die in de nabije toekomst één Nieuwe Parochie gaan vormen willen zich erbij aansluiten. Pastoor Verbraeken zal zich hierbij aansluiten en iedereen is uitgenodigd om mee te gaan naar Lourdes.

Reisopties Lourdes Bedevaart 2014:
• Bus 25 april – 3 mei
• TGV-trein 26 april – 3 mei
• Vliegtuig 27 april – 2 mei

Een vernieuwd bisdom met nieuwe parochies vraagt om ontmoeting: met elkaar, met de Levende Heer en met zijn moeder Maria. Een gezamenlijke bedevaart is een uitgelezen moment om met de bisschop en zijn medewerk(st)ers op weg te gaan. Door samen te bidden, te vieren, te pelgrimeren, komt men nader tot God en tot elkaar. Letterlijk en figuurlijk samen op weg gaan als gemeenschap, als ‘nieuwe parochies’, als één kerk van Jezus Christus, waarbij men Maria hoort zeggen: “Doet maar wat Hij u zeggen zal.”

Als Laarbeekse groep zal men, mensen uit Beek en Donk, Mariahout, Aarle-Rixtel en Lieshout, zoveel mogelijk bij elkaar blijven afhankelijk van het aantal mensen dat meegaat. Dus men zal in het hetzelfde hotel logeren en met elkaar deze bedevaart maken zodat men als Nieuwe Parochie meer en meer naar elkaar toe gaan groeien. De trein is weliswaar bijna vol maar men kan ook nog altijd met het vliegtuig vanaf Airport Eindhoven. In de prijs maakt dat geen verschil. Iedereen kan mee! Er zullen vieringen zijn en natuurlijk is er ook gelegenheid om de Pyreneeën te bezoeken.

Voor meer inlichtingen en opgave kan men zich wenden tot het parochiesecretariaat. Tel: 0492-461216.