Tweede leven voor kapel Mari

NULL

Tweede leven voor kapel Mariëngaarde


Aarle-Rixtel – ‘Stichting Monumentenbehoud Aarle-Rixtel’ koopt de kapel van Mariëngaarde, gelegen aan de Bosscheweg, voor één euro van de ‘Zorgboog’. In het karakteristieke koepelgebouw komt, na een uitgebreide verbouwing, een gezondheidscentrum met daar in gevestigd ‘huisartsenpraktijk Aarle-Rixtel’, ‘tandartsenpraktijk Kolkman en Martin’, apotheek ‘De Laarhoeve’ en fysiotherapie ‘Zorgboog in Balans’.

Het bestuur van de ‘Stichting Monumentenbehoud Aarle-Rixtel’ bestaat uit Willem Verhoeven, Ton Schepers en Leo Paulissen. “Onze stichting bestaat sinds 2001 en heeft als doel het opknappen en beheren van karakteristieke panden in Aarle-Rixtel,” aldus voorzitter Willem Verhoeven. “De kapel kwam toevallig op ons pad. De ‘Zorgboog’ wist geen raad met het leegstaande gebouw en heeft daarom in het begin van dit jaar een oproep gedaan om ideeën in te dienen voor een nieuwe bestemming."

In eerste instantie stuurde ‘Stichting Monumentenbehoud Aarle-Rixtel’ het idee in om de kapel te gaan gebruiken voor het verenigingsleven van Aarle-Rixtel. Aangezien de ‘Zorgboog’ hier positief tegenover stond, raakten beide partijen al snel in gesprek. Daarna ging Willem voor het eerst de kapel serieus bekijken: “Toen zag ik dat je in deze kapel ook hele mooie kantoren en werkruimtes kunt maken met een open plein in het midden. De lichtinval zou prachtig zijn door de koepel.” Op deze manier zou de kapel een goed alternatief kunnen zijn voor het gezondheidscentrum dat Willem oorspronkelijk gepland had aan de Dorpsstraat naast ‘Grand Café Stout’. Dat plan stuitte immers op bezwaren uit de buurt en liep daardoor flink vertraging op.

?Lees verder in De MooiLaarbeekKrant van donderdag 5 december