Sparta'25 wint streekderby

Sportnieuws

Beek en Donk - Sparta ’25 won afgelopen zondag de streekderby in de eerste klasse van Someren. De mannen van trainer Ronnie Couwenberg boekten daarmee een knappe overwinning op de nummer twee van de ranglijst.

De afgelopen drie wedstrijden wisten de Spartanen niet in winst om te zetten. Doordat twee van de laatste drie wedstrijden werden verloren tegen tegenstanders uit de onderste regionen, stond Sparta'25 met 11 punten uit 10 wedstrijden net boven de degradatiestreep.

Een zwaar gehavend Sparta’25 liet zien dat ze voor weinig tegenstanders hoeven onder te doen. Liefst zes mogelijke basisspelers ontbraken, maar de veelal jonge vervangers lieten zich van hun beste kant zien. Achterin was A-junior Stan van Dinther een rots in de branding en op belangrijke momenten bleef hij rustig. Youngster Brian Bussers leverde met twee doelpunten een belangrijke bijdrage aan de overwinning. Bij beide doelpunten sprintte hij vanuit het middenveld, om zodoende een meerderheid te creëren tegenover de Someren defensie. Bij de 1-0 in de 80e minuut van de wedstrijd werd hij prima aangespeeld door Nico Jansen. De 2-0 viel in de blessuretijd. Nick van Erp stuitte nog op doelman Werts van Someren, maar de rebound was voor de jonge Bussers.

Voor de Spartanen een belangrijke overwinning, zeker omdat de komende twee wedstrijden de topploegen Deso en sv Meerssen als tegenstander dienen. Pupil van de week Yorg Peters liet voor aanvang van de wedstrijd al het goede voorbeeld zien. Als keeper mocht hij proberen om de aanvoerder van Someren van het score af te houden. Dit lukte hem prima en later in de wedstrijd kon doelman Tom Verhoeven van Sparta’25 ook zijn doel schoon te houden.