Winst Mariahout in ware thriller

Sportnieuws

Mariahout - Direct vanaf de aftrap beloofde het snelle voetbal van beide teams op een spannende wedstrijd in de vierde klasse H. In de eerste minuten vielen er direct kansen te noteren voor zowel tegenstander Ruwaard als Mariahout.

Na ruim 10 minuten gespeeld te hebben, wist Ruwaard de openingstreffer te forceren. Via de vuisten van Mariahout doelman Rick van den Heuvel kwam de bal bij Gadim Telli, die de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Een kwartier was het wederom Ruwaard dat de bal achter de doelman van Mariahout wist te krijgen. Tom Appelboom mocht de 0-2 op zijn naam schrijven en Mariahout moest alle zeilen bijzetten om nog tot een goed resultaat te kunnen komen. Wim van den Heuvel, verdediger van Mariahout, gaf een diepe bal, die in de voeten kwam van Ruwaard doelman van Egtelen. Van Egtelen probeerde buiten het 16-meter gebied Michel Leenders uit te spelen, maar die trapte daar niet in. Leenders veroverde de bal en wist de 1-2 aan te tekenen voor rust.

De tweede helft van deze wedstrijd is er een waarvoor de supporters naar het voetbalveld komen. In de 49e minuut maakte Roy van den Broek vanaf eigen helft een soloactie waarbij hij 5 man van Ruwaard wist te passeren, maar hij vergat zijn mooie actie te bekronen met een doelpunt. Een kwartier later kwam Mariahout plots met 9 man te staan. Michel Leenders en Joost de Beer moesten van het veld vertrekken met een rode kaart en Ruwaard mocht vanaf de penaltystip de score uit te breiden. Rick van den Heuvel wist de bal uit de rechterbovenhoek te tikken, waardoor de achterstand beperkt bleef tot één doelpunt.

10 minuten voor tijd wisten de 9 Marianen de stand gelijk te trekken. Een verre ingooi van Wim van den Heuvel kwam in de kluts voor het Ruwaards doel en Roy van den Broek wist de 2-2 binnen te schieten. Ruwaard dacht meteen iets terug te doen via Ron van de Berg, maar wederom was het doelman Rick van den Heuvel die een derde tegentreffer in de weg stond en Mariahout in de wedstrijd hield. Een minuut later was het Mariahout dat weer een goede kans kreeg via Luuk Leenders, maar doelman van Egtelen wist de bal tegen te houden. In de slotfase wist Mariahout op wilskracht met zijn negenen alsnog Ruwaard op de knieën te krijgen. Luuk Leenders wist de bal in de verre hoek te plaatsen en voor de 3-2 aan te tekenen. Mariahout ging er alsnog met de winst vandoor.