Afbeelding

Lezing Heemkundekring: De Brabantse identiteit

NULL

Lezing Heemkundekring: De Brabantse identiteit


Aarle-Rixtel - De maandelijkse lezing/presentatie van de Aarlese heemkundekring wordt gehouden op maandag 9 december in zaal van Bracht. Dit keer is het de beurt aan Jos Swanenberg met het thema ‘De Brabantse identiteit’.

Jos Swanenberg (Gemert, 1968) is bijzonder hoogleraar Diversiteit in Taal en Cultuur in Brabant aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast werkt hij als adviseur en redacteur voor de stichting Erfgoed Brabant in ’s-Hertogenbosch. Hij zegt dat de identiteit sterk samenhangt met de komaf, de omgeving waar men vandaan komt.

Volgens koningin Máxima bestaat de Nederlandse identiteit niet, net zo min als de Nederlander en de Argentijn. Er zijn geen hekken te plaatsen om iemands identiteit, vindt de koningin. Hoe zit dat dan met de Brabantse identiteit, met zijn zachte g, carnaval en worstenbrood?

In de lezing gaat Jos Swanenberg in op bovenstaande vragen. Het belooft weer een interessante avond te worden, waarbij het bestuur iedereen van harte uitnodigt. De avond begint om 20.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.