Afbeelding

Mobiele snelheidsdisplay op Laarbeekse wegen

NULL

Mobiele snelheidsdisplay op Laarbeekse wegen


Lieshout – Na een overleg tussen de vier dorpsraden van Laarbeek en de gemeente Laarbeek, heeft de gemeente besloten op haar kosten een mobiele snelheidsdisplay aan te schaffen. Deze is dinsdagmiddag geplaatst in de Ribbiusstraat, ter hoogte van het Servaasplein.

Omdat uit ervaringen van andere gemeenten is gebleken dat er gewenning kan optreden als een display ergens te lang staat en het effect ervan afneemt, is besloten om de mobiele snelheidsdisplay steeds te verplaatsen. De eerste vijf keren krijgt de display om de drie weken een andere locatie in Laarbeek. De locaties worden bepaald door de gemeente in overleg met de dorpsraden. Dit kan aan de hand van klachten en ongevallengegevens bekeken worden.

Wethouder Theodoor Biemans is content met de aanschaf. “Er zit een chip in de verkeersdisplay. Deze noteert de verkeersaantallen en neemt de snelheid op. Deze informatie kunnen wij bijvoorbeeld beschikbaar stellen aan de politie.”
Theodoor is niet bang dat de display wordt vernield. “Het heeft geen flitswerking, dus er is geen drang om het te vernielen.”

De verkeersdisplay op de Ribbiusstraat lijkt al direct zijn werking te hebben. Bij het zien van de snelheid en het daaropvolgende rode duimpje omlaag, laat de bestuurders beseffen dat ze te hard rijden, waarna ze vaart minderen. Een aantal schoolgaande fietsers zien het daarentegen als uitdaging om juist een zo hoog mogelijke ‘snelheidsscore’ te behalen. Echter blijven zij vooral bij de groene, positieve duim steken.