Afbeelding

Kerstfair Lieshout vindt op 15 december plaats

NULL

Kerstfair Lieshout vindt op 15 december plaats


Lieshout - De Kerstfair Lieshout groeit. Ieder jaar trekt dit evenement meer bezoekers. Die groeiende belangstelling is ook de gemeente niet ontgaan en in de Koppelstraat resideert zelfs een supporter van het eerste uur: de eerste burger van Laarbeek, Hans Ubachs. Hij draagt de Kerstfair een warm hart toe.

Warming-up
Het is nog geen cultureel erfgoed maar het begin is er. De Kerstfair Lieshout scoort bij jong en oud. Zeker bij koude dagen. Het is een soort warming up met snert, glühwein en warme chocolademelk. Burgemeester Ubachs: “Dat voelt goed. Op zondag 15 december is het net een beetje eerste kerstdag.” Dit straatfeest wordt nu voor de derde keer op rij gehouden. De vonk is overgeslagen. Heel Lieshout loopt warm. De Kerstman en zijn rendieren zijn eveneens enthousiast. Hoe is het succes te verklaren?

Voor elk wat wils
De Kerstfair groeit in omvang en in kwaliteit. Het assortiment wordt breder. Er is voor elk wat wils. Je kunt er niet alleen terecht voor kerstartikelen maar ook voor lekkere luchtjes en andere cadeautjes. Alles voor onder de kerstboom. Burgemeester Ubachs: “Of het er gezellig is? Jazeker! De live optredens zorgen voor sfeer. Er zijn hapjes en drankjes. Er is amusement. En wat te denken van de demonstraties? Het is bijna een dagje uit. Daar wordt over gesproken. En dat trekt weer mensen aan.”

Voor Lieshout door de LIMO

Burgemeester Ubachs: “Er is nog iets anders. Noem het timing. Er zijn nauwelijks soortgelijke evenementen op het zelfde tijdstip in de regio. Dat maakt de Kerstfair redelijk uniek. Bovendien is het een evenement van de Lieshoutse en Mariahoutse ondernemers (LIMO) voor de Lieshoutenaren. Zij hebben de handen ineengeslagen en de schouders eronder gezet. Dan win je aan draagvlak. De opening van de kerstfair is dan ook in stijl. Deze wordt verzorgd door het Gilde en harmonie Sint Cecilia, ook uit Lieshout.”

Iedereen is uitgenodigd
Over de kerstfair Lieshout kun je lang en breed blijven praten. Maar je kunt beter komen. Het programma mag er zijn en alles duidt erop dat het een onvergetelijke dag wordt. Niet alleen voor de Lieshoutenaren maar ook voor kerstfairvierders uit Beek en Donk, Aarle-Rixtel en Mariahout. Thuis blijven is geen optie. Want dan mis je de verrassing!

Kerstwens
De Kerstfair wordt gehouden op de Heuvel en in de Dorpstraat in Lieshout. Of burgemeester Ubachs nog een kerstwens heeft voor 15 december? “Ik hoop dat alle ondernemers meedoen. En dat het een de aftrap wordt voor een mooie periode met warmte en gezelligheid.”

Meer informatie: www.kerstfairlieshout.nl