Afbeelding

Han van Dijk benoemd tot erelid van Kerkkoor De Cantorij

NULL

Han van Dijk benoemd tot erelid van Kerkkoor De Cantorij


Aarle-Rixtel - Op het gezamenlijke Caeciliafeest op 24 november van het parochiële Dameskoor en herenkoor De Cantorij in Aarle-Rixtel is Han van Dijk benoemd tot erelid.

De voorzitter Ad Sterken bedankte hem voor zijn positieve inbreng gedurende zijn 62-jarig lidmaatschap van het herenkoor tijdens de repetities en optredens. Ook na de repetities bleef Han graag nog gezellig nakaarten en biljarten met zijn zangvrienden. Als waardering hiervoor werd Han benoemd tot erelid en werd hem de daarbij behorende oorkonde overhandigd door de voorzitter.

Voordat Han lid mocht worden van het kerkkoor had hij, zoals destijds verlangd werd, al een 2-jarige opleiding tot koorzanger achter de rug bij het Theo Driessen Instituut in Helmond. Hij toonde zich met zijn mooie tenorstem een trouw en enthousiast lid van het kerkkoor Cantate Domine.

Het koor werd in 2010 omgedoopt tot De Cantorij. Dit kwam omdat het pure Gregoriaanse repertoire verlaten werd en ook 2-stemmige liederen en Nederlandse volkszang ten uitvoer werd gebracht.