Afbeelding

Lieshout komende winter voorzien van schaatsbaan

NULL

Lieshout komende winter voorzien van schaatsbaan


Lieshout – Opheij Stukadoors en bouwbedrijf Adriaan Beniers hebben zowel van de Woningstichting Laarbeek als van gemeente Laarbeek toestemming gekregen om een schaatsbaan aan te leggen. De baan wordt op een braakliggend terrein geplaatst, naast de 'oude' basisschool van De Fontein.

Het idee
Waar vele mannen het over heel andere dingen zullen hebben op vrijdag bij het genot van een biertje, hadden Coen Opheij en Adriaan Beniers het over een schaatsbaan. Een jaar geleden lagen de plannen al klaar. “We hebben het vorig jaar ook geprobeerd, maar toen we bijna zover waren, hield de vorst op”, vertelt Coen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
2013, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Drie weken geleden besloten de mannen het plan door te zetten. Zij vroegen toestemming aan de woningstichting en aan de gemeente. Beide waren erg enthousiast. “Zolang we de grond weer op een nette manier teruggeven, vindt de woningstichting het een erg leuk idee.” Dit zou geen probleem moeten zijn volgens Coen.

De eerste stappen
Deze week verzet grondverzetbedrijf F. Vereijken de eerste stappen. Het braakliggende terrein wordt door hen uitgegraven. Vervolgens wordt er een zeil van 20 bij 30 meter overheen gelegd en deze wordt gevuld met water. Vanaf dan is het hopen op vorst. Coen: “Maar ik heb goede hoop, hoor. Als ik de weermannen moet geloven, komt dat wel goed met die vorst.”

Vrijwilligers
Het enige wat de mannen nu nog moeten regelen, zijn de vrijwilligers, die letterlijk en figuurlijk een oogje in het zeil willen houden. Wanneer de ijsbaan precies klaar is, is nog niet helemaal duidelijk. Maar inwoners niet getreurd: “Als het goed begint te vriezen, is de ijsbaan klaar!”, aldus een enthousiaste Coen.