Afbeelding

Eerste editie

NULL

Eerste editie ‘Winterbosfair’ goed bezocht


Aarle-Rixtel – Met kerstmuziek en lichtjes worden de bezoekers zaterdag ontvangen op de ‘Winterbosfair’ in het kerstbomenbos van Kitty Schuurmans. Naast veel kerstbomen waren er ook diverse kraampjes waarop bedrijven en winkels hun spullen te koop aanbieden. Het bos was dan ook gevuld met een landelijke brocante sfeer.

Een paar kinderen rennen al snel naar het huisje waar warme chocolademelk wordt geschonken, terwijl hun moeder nog rustig langs een kraampje loopt. De bezoekers genieten zichtbaar van de sfeer die in het bos hangt. "We hangen al 40 jaar kerstlampjes in onze bomen tijdens de kerstbomenverkoop, maar die kraampjes, dat is allemaal nieuw", vertelt eigenaresse Kitty Schuurmans. "Die dames kwamen vragen of ik een samenwerking met hen wilde aangaan, zodat ze een kleine kerstmarkt konden houden in het bos. Nou, dat vond ik eigenlijk meteen een goed plan!" En het plan om de kerstbomenverkoop te combineren met een kleine markt werkt: veel mannen komen aanlopen met een mooie kerstboom, achter hen staat een zoon, dochter of vrouw met een net gekochte snuisterij in de handen.

Een van de bedenkers van de ‘Winterbosfair’ is Angelique Smits, met glimlach staat ze naast haar kraam het voorbij lopende publiek te bekijken. "Ik speelde al een paar jaar met dit idee, maar ik had een winkel, waardoor er nooit tijd voor was. Maar ik heb de winkel nu al een tijdje niet meer en dus was er eindelijk ruimte en tijd om mijn idee echt uit te voeren! Dat kerstbomenbos had altijd al veel sfeer door die lichtjes en we vonden dit de ideale plek." Samen met Ellen ging Angelique naar Kitty. "Met Kitty was het binnen vijf minuten geregeld, ze werkte fantastisch mee en dus konden we beginnen met plannen."

Dat de plannen hebben geleid tot een goed evenement, blijkt uit de stroom bezoekers die naarmate de dag vordert steeds groter wordt. "Vanmorgen regende het, waardoor het heel rustig was, maar nu komen er steeds meer mensen binnendruppelen. Dat is heel mooi", zegt een tevreden Angelique. "Het mogen er van mij nog net iets meer zijn, maar ik ben zo al dik tevreden!"