Afbeelding

Initiatiefgroep Gebruik Leonarduskerk

NULL

Initiatiefgroep Gebruik Leonarduskerk


Beek en Donk - De kerk van de H. Leonardus in Beek en Donk is op 13 januari 2013 aan de eredienst onttrokken. Direct na half januari heeft een groep betrokken mensen het initiatief genomen om te kijken of er voor het pas gerestaureerde gebouw een goede bestemming gevonden kan worden.


Deze initiatiefnemers hebben zich “Initiatiefgroep Gebruik Leonarduskerk” genoemd. Het doel van de initiatiefgroep is: Het behoud met een zinvolle bestemming van de monumentale St. Leonarduskerk als beeldbepalend gebouw in het dorpsgezicht van Beek en Donk ten behoeve van de Beek en Donkse mensen en omgeving. Na overleg met de dorpsraad en parochiebestuur is besloten om gezamenlijk op te trekken tot realisatie van de doelstelling.

Tot de initiatiefgroep behoren: Joep Beckers, Annie Biemans, Herman van de Boom, Harry Brugmans, Noud van Geffen, Pas Hamelijnck, Annet Haverkort, Theo Lammers, Antoon Nooijen, Geert-Jan van Rixtel, Jan Rovers, Dorine Saes, Sancia Swinkels, Diny Verbakel, Gerard Vereijken, Adri Vogels, Bert Vogels en Harrie van Wanrooij.

De initiatiefgroep stelt het op prijs als meer mensen zich hierbij aansluiten. Ook als u sympathie hebt voor dit initiatief horen wij dat graag van u. Hiervoor kan men zich melden bij een van de leden of doorgeven via het e-mailadres: initiatiefgroepleonarduskerk@gmail.com.