Goed en gezond eten met de maaltijdservice van ViERBINDEN

NULL

Goed en gezond eten met de maaltijdservice van ViERBINDEN


Laarbeek – Heeft u behoefte om regelmatig samen met anderen te eten? Of zou u graag uw eten aan huis willen krijgen? Dit beide – en ook een combinatie hiervan - is mogelijk met de maaltijdservice van welzijnsinstelling ViERBINDEN. Zij kunnen, indien gewenst, dagelijks voor heerlijke maaltijden zorgen, waarbij u zelf ook nog eens de keus heeft wat u eet.

Twee mogelijkheden
ViERBINDEN biedt twee mogelijkheden aan. U kunt naar een eetpunt gaan, waar u samen met anderen eet of u kiest ervoor dat uw maaltijden aan huis worden bezorgd. Bij structureel gebruik van deze service vindt een indicatie plaats en geldt een inkomensafhankelijk tarief. Daarnaast bestaat de kans dat u bij structurele deelname korting krijgt. De maaltijdservice is een onderdeel van het ouderenwerk van ViERBINDEN. Het is voor iedereen mogelijk, maar richt zich vooral op senioren. U kunt zelf kiezen wanneer, waar en hoe vaak u elke week gebruik wilt maken van deze service.

Dorus van den Elsenhof
Marie-Louise Wijnen is de spin in het web wat betreft de maaltijdservice van ViERBINDEN. Een groot deel van de week is zij bezig om alles in goede banen te leiden. “We hebben twee eetpunten. Eén is bij de Dorus van den Elsenhof in Beek en Donk. Hier kunnen mensen zeven dagen per week om 12.00 uur terecht voor een volwaardige maaltijd. Om 12.15 uur beginnen we met eten. Een groot voordeel is dat dit eetpunt ook in het weekend open is. We merken dat hier behoefte aan is.”

Wie interesse heeft om met regelmaat bij het Dorus van den Elsenhof te gaan eten, kan zich aanmelden bij ViERBINDEN. “Doordeweeks zitten we redelijk vol. Iedereen kan zich aanmelden, maar de kans bestaat dat je op een wachtlijst komt te staan. In het weekend hebben we nog wel voldoende plek.”

Buurtrestaurant Mariahout
Net zoals in het Dorus van den Elsenhof is in het Buurthuis van Mariahout ook een eetpunt gevestigd. Hier kunnen mensen op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag aanschuiven. “In Mariahout hebben we nog wat meer plaatsen vrij op dit moment. Het is erg leuk om met zijn allen te eten. Je krijgt een goede maaltijd en daarnaast is het ook goed voor de sociale contacten”, vertelt een enthousiaste Marie-Louise.

Maaltijdservice aan huis
U kunt er ook voor kiezen om uw maaltijden aan huis te laten bezorgen. Eén keer per week komen vrijwilligers van ViERBINDEN langs met koelversmaaltijden. Marie-Louise: “Dit zijn verse maaltijden, die twee weken (houdbaarheid is 14 dagen) bewaard kunnen worden in de koelkast. Je kunt de maaltijden in de magnetron opwarmen.” Op dit moment maken ongeveer 120 mensen in Laarbeek gebruik van deze service.

Genoeg variatie
Wie gebruik maakt van de maaltijdservice zit niet vast aan bepaalde gerechten. “In de eetpunten hebben we een zomer- en een wintermenu. Het menu komt elke vier weken terug, maar daarnaast kun je per dag per gang kiezen uit twee verschillende gerechten. Op die manier bieden we een grote variatie aan eten.” Voor de maaltijden aan huis gaat dit net iets anders. “Hier kun je helemaal zelf kiezen elke week wat je bestelt. Je krijgt een gids met 75 verschillende gerechten. Daar maak je dan de keuze uit.”

Andere mogelijkheden
Naast deze eetmogelijkheden kunt u er ook voor opteren om bij Wijkrestaurant De Laarbikker in ‘De Waterpoort’ in Beek en Donk te gaan eten op woensdag- of donderedagavond of deel te nemen aan één van de restaurantavonden van Zonnetij. Deze zijn één keer in de veertien dagen.

Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie over de eetpunten, de maaltijdservice aan huis of de dineravonden in ‘De Waterpoort’ en bij ‘Zonnetij’? Kijk dan op de website van ViERBINDEN (www.vierbinden.nl) of neem contact met hen op. Dit kan telefonisch via 0492-328800 of per mail naar stichting@vierbinden.nl.