Kerstviering en kerstconcert in het Kouwenbergs kerkje

NULL

Kerstviering en kerstconcert in het Kouwenbergs kerkje


Lieshout - Zaterdagavond om 20.00 uur wordt in het kouwenbergs kerkje in Aarle-Rixtel een traditionele kerstviering gehouden. Folkloregroep Dikkemik brengt samen met de aanwezigen een samenzang van traditionele kerstliedjes waarbij de 'Herdertjes lagen bij nachte' en 'Stille nacht heilige nacht' zeker niet zullen ontbreken.

Ber Jacobs zorgt voor de instrumentale begeleiding. Ook worden er Brabantse kerstvoordrachten gehouden. Hieraan voorafgaand schallen de midwinterhoorns over de Kouwenberg. Zij zullen de winterdemonen verdrijven en het nieuwe licht verwelkomen. Sommige mensen denken dat dit slechts een Twentse traditie is, maar hoornblazen is ook in Brabant eeuwenlang traditie geweest. Niet allen in de advent maar ook bij andere bijzondere gelegenheden. Aansluitend aan deze viering wordt Glüwein en Kerstbrood opgediend.

Zondagmiddag 22 december brengt kamerkoor Cantique een bijzonder kerstconcert ten gehore. Deze keer zullen twee solisten en enkele leden van orkest duodecima hun medewerking verlenen. Momenteel zingt Cantique een vier- tot vijfstemmig repertoire van barok tot en met romantiek.

Het kamerkoor bestaat puur uit amateurs, de leden zijn afkomstig uit Aarle-Rixtel, Helmond, Bakel, Gemert en Liessel.
De muzikale leiding is in de bezielde en bezielende handen van Jacqueline Wezenberg, als ze niet voor de toon aangeeft, speelt ze viool in diverse ensembles en orkesten en geeft leiding aan strijkorkest Duodecima.

De entree voor dit concert is gratis. Wel gaat er een collecte rond waarvan de opbrengst naar het kerkje gaat. Het kerstconcert begint om 14.30 uur