Herdertjesviering op kerstavond

NULL

Herdertjesviering op kerstavond


Aarle-Rixtel - De herdertjesviering is een gezinsviering, op kerstavond 24 december om 17.00 uur, voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Alle kinderen worden uitgenodigd om gekleed als engel, ster, herder, schapen, Jozef of Maria naar de kerk te komen, zodat ze het verhaal niet alleen maar kunnen horen maar ook kunnen zien.

Verkleden
Met een mooie witte doek om of met vleugeltjes ben je een engel, een papieren kroon met een ster, of een ster op een stokje maakt je tot een stralende ster, met een hoedje of een stok ben je een herder, met een knuffelschaapje ben je een schaap, met een bruine doek om ben je Jozef, met een blauwe doek of sjaal Maria. Aan het begin van de viering komen de kinderen in al hun verschillende rollen samen naar voren, waarna ze samen de lichtjes van de adventskrans en de paaskaars ontsteken. Vind je het leuk om mee te helpen tijdens de viering door voor te lezen,
bel of mail dan even naar Annemiek Kamp, tel.384004, annemiek@schok.net.

Peuter- en Kleuterviering op 1e kerstdag
Voor de kleinste kinderen tot ongeveer 6 jaar is er een speciale viering rond de kerststal op kerstochtend om 8.30 uur. Wat zou er deze keer in de doos zitten? Ze gaan samen naar het kerstverhaal over de geboorte van Jezus luisteren, versieren de kerstboom en zingen kerstliedjes. Na een half uurtje gaan ze allemaal weer naar huis om het kerstfeest daar verder te vieren. Alle kleintjes zijn van harte welkom, samen met papa en mama of opa en oma en natuurlijk je broertjes en zusjes.