Het oprichten van de nieuwe parochie Laarbeek

NULL

Het oprichten van de nieuwe parochie Laarbeek


Laarbeek - Voor elke nieuw op te richten parochie (fusie van bestaande parochies) wordt in het bisdom een pastoraal team benoemd. In de nieuw op te richten parochie Laarbeek bestaat dat team uit: pastoor J. Verbraeken en pater A. Wester OFM.


Het pastorale team kan in de toekomst eventueel bijgestaan worden door een pastoraatgroep. De leden van die pastoraatgroep worden door de pastoor gevraagd deel te nemen aan de pastoraatgroep. Of en hoe zo’n groep in de nieuwe parochie vorm krijgt moet nog samen besproken worden.

Ter voorbereiding op de nieuwe parochie komt het pastorale team regelmatig samen. In principe iedere dinsdagmorgen een uurtje. Ook bespreekt het pastorale team maandelijks onder leiding van de heer Van Oppen (beleidsmedewerker van het bisdom) de aandachtspunten, welke van belang zijn in de nieuwe parochie. Omdat ook de gewone zaken (vieringen, werkgroepen, vergaderingen etc.) doorgang moeten vinden kan niet alles in één keer gerealiseerd worden. De komende tijd zal de nadruk liggen op de jonge gezinnen in de nieuwe parochie.

Daar door paus en bisschoppen de nadruk gelegd wordt op evangelisatie (mensen bekend maken met de evangelische boodschap van Jezus Christus) als de belangrijkste opdracht van de kerk in deze tijd, hebben zij besloten zich te focussen op die werkgroepen, die qua geloofsonderricht van groot belang zijn voor de jonge gezinnen zoals doopvoorbereiding, eerste communie werkgroep, voorbereiding vormsel, Bijbelgroep en gezinsvieringen.

De besturen van de parochies hebben een parochiespiegel ingevuld. In een parochiespiegel wordt aangegeven naast een aantal cijfers met betrekking tot een aantal parochianen, doopsels, inkomsten en degelijke. Welke werkgroepen actief zijn in een parochie en waar in de huidige parochie de sterke en de zwakke punten liggen.

De volgende bijeenkomst van het pastoraal team in januari 2014 worden met name deze parochiespiegels onder de loep de genomen. Te zijner tijd hoort u daar weer over.