Afbeelding

Kleuterjuf Maria Nooijen neemt met een dubbel gevoel afscheid

Onderwijs

Kleuterjuf Maria Nooijen neemt met een dubbel gevoel afscheid


Beek en Donk - Op haar 18e stond Maria Nooijen al voor de kleuterklas. 44 jaar later kijkt ze terug op een heel plezierige en fijne onderwijscarrière. Toch is het nu tijd voor andere dingen. Met een dubbel gevoel neemt kleuterjuf Maria deze week afscheid bij Basisschool ’t Otterke in Beek en Donk.

Een échte kleuterjuf

Juf Maria is begonnen voor de kleuterklas en zal ook daar haar laatste les geven. Tussendoor heeft ze op ‘De Schalieren’ andere groepen lesgegeven, maar we kunnen er niet omheen: Maria Nooijen is een échte kleuterjuf. “Ik zie heel veel mogelijkheden om met kleuters te werken. Op een speelse manier kun je ze nieuwe dingen laten ontdekken. Je zit niet zo vast aan programma. Dat vind ik leuk”, vertelt Maria gepassioneerd.

Al ben ik 100 jaar
Maria zou nog jaren voor de klas kunnen staan. Toch vind ze het mooi geweest. “Al ben ik 100 jaar, ik zal dit beroep altijd ontzettend graag doen, maar nu is het tijd voor andere dingen. Tijd voor hobby’s en tijd voor mijn kinderen en kleinkinderen.”

Toch blijkt ook weer uit haar toekomstplannen dat het een juf in hart en nieren is, die liever nog geen afstand doet van het werken met kinderen: “Ik denk dat ik nog een kinderboek ga schrijven of misschien ga ik wel meewerken in een werkgroep voor kleuters”, zegt Maria nadenkend.

Goede keuze
Toen de school ‘De Schalieren’ moest sluiten, konden de werknemers kiezen om verder te gaan op Basisschool De Muldershof of ’t Otterke in Beek en Donk. Maria heeft nooit spijt gehad van haar keuze voor ‘t Otterke: “Ik ben heel blij met mijn keuze. Het is een fijne school en een fijn team. De ouders en de kinderen zijn erg betrokken. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad en dat heb ik nu nog steeds.”