Afbeelding

Nogmaals tentoonstelling

NULL

Nogmaals tentoonstelling ‘Lantaarns’ in Heemkamer


Beek en Donk – In de Heemkamer van De Lange Vonder aan de Parklaan in Beek en Donk was op zondag 1 december een tentoonstelling van oude verlichting en lantaarns. Op zondag 22 december zal deze tentoonstelling nogmaals te zien zijn van 14.00 tot 17.00 uur.

Harry Willemsen had zijn verzameling beschikbaar gesteld en deze gaf, samen met een kleine aanvulling van de Heemkundekring, een aardig beeld van de ontwikkeling van verlichting.

Er waren oude fietslampen, kamerlampen, stormlampen en bijbehorende attributen te zien. Op het voorterrein van de Heemkamer gaf Harry Willemsen op een enthousiaste manier uitleg over de diverse verlichting en demonstreerde hoe een carbidlamp werkt.

Dat deze activiteit een succes was, bleek uit de grote opkomst op 1 december, maar ook uit de vraag van diverse mensen om dit nogmaals te herhalen. Vanwege deze verzoeken zal deze tentoonstelling nogmaals te zien zijn op zondag 22 december. Harry Willemsen is weer aanwezig en zal ook weer enkele demonstraties geven. Iedereen is hier welkom.