Afbeelding

Ren

Sportnieuws

René Segeren ontvangt vrijwilligerspenning


Mariahout - Wethouder Joan Briels reikte vrijdagavond namens het college van burgemeester en wethouders de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit aan René Segeren, vrijwilliger van Voetbalvereniging Mariahout.

Vrijwilligersavond
Om haar vrijwilligers te danken voor hun inzet heeft het bestuur van VV Mariahout een gezellige avond georganiseerd, met een hapje en een drankje. De sfeervolle kantine is bomvol met zo’n honderdvijftig vrijwilligers. “Op een avond als deze, zie je pas hoeveel mensen er actief zijn voor onze vereniging”, zegt voorzitter Jeroen Brouwers trots. Eén van die vrijwilligers is René Segeren. Nietsvermoedend staat hij aan de bar. Vanaf 1996 tot juli 2013 was hij als vrijwilliger actief voor de Jeugdafdeling van VV Mariahout. Aanvankelijk als elftalleider van de E-jeugd, vanaf 2005 als voorzitter van de Jeugdafdeling. Afgelopen juli heeft hij het voorzitterschap neergelegd. Hij weet niet wat hem op deze gedenkwaardige 'vrijdag den dertiende' boven het hoofd hangt.

Uitreiking Vrijwilligerspenning Laarbeek
Dat wordt pas duidelijk als wethouder Joan Briels hem naar voren roept. Joan Briels is met het volledige Mariahoutse smaldeel, de wethouders Frans van Zeeland en Hans Vereijken en raadslid Frans Biemans, naar Mariahout gekomen om deze Vrijwilligerspenning Laarbeek uit te reiken aan René. Op humoristische wijze neemt Joan Briels de voetbalkwaliteiten van René op de hak. Ze speelden immers ooit samen in een jeugdelftal. En de wethouder prijst René voor zijn prima werk als jeugdvoorzitter van VV Mariahout, die structuur aanbracht in de jeugdafdeling. Daarna reikt de wethouder de vrijwilligerspenning met oorkonde uit en ook mevrouw Henriëtte Segeren wordt in de bloemetjes gezet.

Aangenaam verrast
In zijn dankwoord laat René duidelijk blijken dat hij aangenaam verrast is met deze onderscheiding. “Er zijn mensen binnen de vereniging die er veel meer tijd ingestoken hebben dan ik”, vindt hij. René bedankt ook alle vrijwilligers waarop de VV Mariahout drijft. “In mijn eentje was het niet mogelijk geweest”, beseft hij.

Een bevlogen vrijwilliger
Weg uit het feestgedruis, in de beslotenheid van de bestuurskamer, vertelt René, dat hij in het vrijwilligerswerk terecht is gekomen via zijn voetballende kinderen. Maar tegelijkertijd wilde hij zich ook inzetten om het jeugdvoetbal in Mariahout voor iedereen in stand te houden en te verbeteren. Hij heeft met een gerust hart afscheid genomen als voorzitter van de jeugdafdeling, in de wetenschap dat wat op gang is gezet, gewoon doorgaat.
Hierna mengt René zich weer in het feestgedruis om de felicitaties in ontvangst te nemen. En het bleef nog lang gezellig, daar in de kantine van Voetbalvereniging Mariahout.