Afbeelding

Carbid Club Laarbeek schiet traditiegetrouw het oude jaar uit in Aarle-Rixtel

NULL

Carbid Club Laarbeek schiet traditiegetrouw het oude jaar uit in Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel - Het begint ondertussen een traditie te worden op oudejaarsdag in Aarle-Rixtel. Carbid Club Laarbeek organiseert dit jaar voor het zevende jaar op rij een groot carbidschiet-evenement om het oude jaar luid uit te knallen.


Het begon ruim zeven jaar geleden met een groep vrienden uit Aarle-Rixtel en Beek en Donk die in de nacht van oud op nieuw een melkbus in de wei legden om het oude jaar uit schieten met carbid.

Van het één kwam het ander en de oprichting van Carbid Club Laarbeek was een feit. Ondertussen is Carbid Club Laarbeek de grootste carbidclub van Zuid Nederland. Het evenement tijdens oudjaar werd met het jaar groter en professioneler. Ondertussen wordt jaarlijks met de gemeente overlegd om het evenement vooral veilig en gezellig te laten verlopen. De creativiteit van de techneuten van Carbid Club Laarbeek zorgt ieder jaar weer voor nieuwe creaties om carbid te schieten.

Carbidschieten is een Oud-Hollandse traditie die met name in het noordelijke en oostelijke gedeelte van het Nederland nog altijd mateloos populair is. Carbid is een gesteente dat een gas ontwikkelt als het in aanraking komt met water. Een afgesloten melkbus zorgt vervolgens voor een oorverdovende knal. Veiligheid staat voorop en derhalve wordt er met voetballen geschoten. Carbid Club Laarbeek raadt mensen ten strengste af om te experimenteren met carbid. Het vergt een doordachte en vooral veilige voorbereiding.

Naast het jaarlijkse evenement tijdens oudjaar luistert Carbid Club Laarbeek ook bijzondere gebeurtenissen en andere evenementen op met carbidschoten. Voor meer informatie kunt u kijken op:www.carbidclublaarbeek.nl.

Ook dit jaar wordt er dus op oudejaarsdag geschoten aan het terrein Laag Strijp te Aarle-Rixtel. Aanvang 10.30 - 16.30 uur.