Afbeelding

Kindcentrum De Sprankel en Dorpshuis Lieshout klaar voor gebruik

Onderwijs

Kindcentrum De Sprankel en Dorpshuis Lieshout klaar voor gebruik


Lieshout – Na een laatste inspectie vrijdagmorgen is het nu definitief: Kindcentrum De Sprankel en Dorpshuis Lieshout kunnen in gebruik worden genomen. Het complete gebouw werd vorige week opgeleverd.

De Sprankel
Groen, geel en blauw zijn de kleuren die Kindcentrum De Sprankel kenmerkt. Zowel buiten als binnen in het gebouw komen deze tinten veelvuldig terug. Grote raampartijen in combinatie met deze frisse kleuren en grote houtpartijen verwerkt in de deuren en muren zorgen ervoor dat de school heel ruimtelijk oogt.

Dorpshuis Lieshout
Naast Kindcentrum De Sprankel ligt het Dorpshui8s. Wie hier voorheen regelmatig kwam, zal het nu bijna niet meer herkennen. Ook dit gebouw kent een ruimtelijke indeling en is voorzien van een grote zaal. “Die hadden we nog geen”, vertelt wethouder Hans Vereijken. “Het is geweldig dat we nu wel een grote zaal in Lieshout hebben, waarin we activiteiten en evenementen kunnen laten plaatsvinden.”

Ingang
De ingang van Kindcentrum De Sprankel en Dorpshuis Lieshout bevindt zich in het midden van de accommodatie. Het voorzieningencluster is zowel te betreden vanaf de straat Grotenhof als vanuit de kant van de Floreffestraat.

Ingebruikname
Het duurt nog een paar weken voordat de gebouwen in gebruik worden genomen. Eerst zal begin januari kinderopvang Spring overhuizen. In het weekend van zaterdag 11 januari wordt het Dorpshuis in gebruik genomen met een ‘Nieuwjaarsconcert’ van harmonie St Caecilia. Op maandag 13 januari gaan de kinderen voor de allereerste keer naar hun nieuwe basisschool. Medio februari zal er nog een speciaal openingsweekend voor de complete accommodatie plaatsvinden.