Laarbekenaren doen niet aan goede voornemens

NULL

Laarbekenaren doen niet aan goede voornemens 


Laarbeek – Slechts een kwart van de Laarbeekse inwoners waagt zich aan goede voornemens voor 2014. Dit blijkt uit de enquête van TipMooiLaarbeek.nl.
 
Waarom met Nieuwjaar?
Bijzonder zijn de vele toelichten bij de onderzoeksvraag over goede voornemens tijdens het nieuwe jaar. Vele Laarbekenaren vinden dat goede voornemens helemaal niet thuishoren bij de jaarwisseling. Deze moet je dagelijks maken. Enkele reacties waren: ‘Je moet niet wachten op het nieuwe jaar voor goede voornemens’ en ‘ik begin elke dag met een nieuw voornemen’.

Clichés
Onder de respondenten die zich wél aan goede voornemens wagen, komen veel clichéonderwerpen aan bod. Zo is 25% van plan om af te gaan vallen, wil 14% meer gaan sporten en gaat 7% een poging wagen om te stoppen met roken. Een groot gedeelte (22%) antwoordt meer tijd te willen met familie.

Toch vult het merendeel van de inwoners uit Laarbeek de optie ‘anders’ (33%) in. Uit de reacties op deze enquête blijkt dat mensen vooral willen genieten van het leven en er een gezonde levensstijl op na willen houden. Enkele andere reacties die vaker voorkomen zijn: een baan vinden, zuiniger met geld omgaan en verhuizen.

Iedere kern anders
Ook blijkt uit de resultaten dat iedere kern in Laarbeek op een ander gebied piekt. Zo zitten in Aarle-Rixtel de meeste mensen die meer willen sporten (23,1%) en stoppen met roken (15,4%), in Beek en Donk kiest het merendeel voor de optie ‘meer tijd maken voor familie’ (20,8%) en in Mariahout is afvallen het meest populair (28,6%). Lieshout vindt andere zaken belangrijker en heeft dus het hoogste percentage bij de optie ‘anders’ (40,0%).

De voornemens van 2013
In de enquête van TipMooiLaarbeek.nl was ook de vraag weggelegd of de goede voornemens die zijn gemaakt in 2013 ook zijn uitgekomen, althans voor degenen die zich hieraan gewaagd hadden. Uit de antwoorden blijkt dat de inwoners van Laarbeek deels zijn verbeterd het afgelopen jaar. Bij de meeste invullers (48%) zijn niet alle doelen behaald, maar kunnen toch een aantal voornemens op hun lijstje weggestreept worden. 14% van de inwoners van Laarbeek mag extra trots zijn op zichzelf. Zij hebben al hun goede voornemens van 2013 voor elkaar gekregen.