Kleine kans op Nieuwjaarsfeesten in caf

NULL

Kleine kans op Nieuwjaarsfeesten in cafés Lieshout


Lieshout – Zoals het er nu naar uitziet, kunnen de inwoners van Lieshout bij geen één plaatselijk café terecht om Nieuwjaar te vieren. Café ‘De Koekoek’ en ‘Bavaria Brouwerij Café’ houden sowieso de deuren dicht. De kans dat ook Café van Lieshout de deuren dichthoudt, is aanzienlijk.

Karel Huygens, eigenaar van ‘De Koekoek’, heeft hier zijn eigen reden voor. “Mensen komen om half 1 straalbezopen mijn kroeg binnen, met als resultaat dat ik even later hun braaksel op sta te ruimen. Daar pas ik voor.” Op 1 januari daarentegen is het café al vroeg open en is iedereen welkom om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. “Het is dan altijd goed druk en heel gezellig. Daar heb ik veel zin in.”

Bij het Bavaria Brouwerij Café hangt ook het bordje gesloten voor de deur. “We zijn in ons café meer gericht op het diner en zijn daarom nooit tot laat open. Het zou raar zijn als dat met nieuwjaar wel ineens was”, vertelt mede-eigenares Anja Aarts. Maar zoals een goede ondernemer betaamt, zegt Anja: “Als mijn zus en ik merken dat de behoefte leeft bij onze gasten, zouden we het volgend jaar zeker overwegen.”

De laatste hoop op een plaatselijke Nieuwjaarsnacht voor de Lieshoutenaren is het nieuwe café: Café van Lieshout. Maar ook daar kan er niet met zekerheid gezegd worden dat de horecagelegenheid open is deze nacht. Eigenaar Maarten van Lieshout twijfelt nog: “Het lijkt er niet op dat ik op tijd bevoegd personeel in Lieshout kan regelen, maar wie weet.”