Gezellige Nieuwjaarsreceptie gemeente Laarbeek

NULL

Gezellige Nieuwjaarsreceptie gemeente Laarbeek


Laarbeek - De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Laarbeek vond gisterenavond plaats. Zo'n 300 mensen kwamen naar deze bijeenkomst toe. De avond zat vol met uitreikingen.

"Ik wil niet terugkijken, maar vooruit kijken", opende burgemeester Hans Ubachs zijn speech. "We hebben ons huishoudboekje op orde en hebben nu drie nieuwe voorzieningenclusters. Dat is heel mooi."

Fotoprijs 
Na zijn openingswoord ging de burgemeester verder tot het uitreiken van de fotoprijs voor de gemeente Laarbeek. Marcel van de Kerkhof uit Beek en Donk won de eerste prijs met een foto van De Beekse Akkers, met op de achtergrond een regenboog. Deze foto prijkt op de gemeentegids, die twee weken terug is verspreid door Laarbeek. "Ik ben verrast dat mijn foto heeft gewonnen, want er waren heel goede foto's ingezonden", vertelt de bescheiden winnaar. "Ik hou er niet zo van om op de voorgrond te staan, maar ben stiekem toch wel trots dat ik deze prijs gewonnen heb." De tweede prijs ging naar Jowan Iven en de derde prijs naar Josienne Hijzelaar. 

?Cheque Kiek-nou
Na de winnende fotografen hun prijs uitgereikt te hebben, ging de burgemeester verder met het vergeven van een cheque. Sinds een aantal jaren verzendt de gemeente geen kerstkaarten meer. In plaats daarvan wordt een gift aan een bijzondere organisatie gedaan. Dit jaar koos de gemeente Laarbeek voor fotowerkgroep Kiek-nou. 

?Ereblijk voor Cor van den Berk
Als laatste wist de burgemeester nog iemand enorm te verrassen. "Gossimijne, dit is fantastisch!", waren de eerste woorden van deze persoon. Cor van den Berk uit Aarle-Rixtel kreeg van burgemeester Hans Ubachs het Ereblijk van de gemeente Laarbeek uitgereikt. De gemeenteraad van Laarbeek heeft besloten dit aan hem toe te kennen op basis van zijn uitzonderlijke verdiensten op sociaal maatschappelijk gebied voor de Laarbeekse gemeenschap. Zo is hij al meer dan 50 jaar op vrijwillige basis actief bij allerlei verenigingen en organisaties. Cor heeft onder andere Dorpsplatform Aarle-Rixtel opgericht en is actief in het NCB-mannenkoor, het bestuur van Stichting Scootmobielpark Laarbeek, bij de Wmo-raad, het Platform Gehandicaptenbeleid, de Werkgroep Verkeer Aarle-Rixtel, de Jeu de boulesvereniging en als vrijwilliger bij het Boerenbondsmuseum.