BBC-jazz bij opening nieuwe Dorpshuis Lieshout

Muziek

BBC-jazz bij opening nieuwe Dorpshuis Lieshout


Lieshout - De BBC-jazz uit Beek en Donk treedt op zondagmiddag 12 januari aanstaande op tijdens de ingebruikname van het vernieuwde dorpshuis in Lieshout.


De BBC-jazz is begin negentiger jaren opgericht en heeft haar roots liggen in de jazzmuziek. De band onderscheidt zich naar eigen zeggen van veel andere bands door haar minder traditionele repertoire keuze. De BBC-jazz Big Band speelt Swing, Rock, Latin en Blues. Het repertoire bevat zowel moderne als klassieke swingstukken. Bij een jazzband horen natuurlijk zowel klassieke als moderne bluesthema’s. De slogan van de band onderschrijft hun muzikale ambitie: ‘It don’t mean a thing, if it aint got that swing’.

De BBC-jazz is in de afgelopen jaren niet alleen veel veranderd van samenstelling, ook de muziekkeuze is veranderd. BBC-jazz is de weg ingeslagen van de jazzmuziek op zijn breedst. Rock, Swing en Blues nummers worden afgewisseld met Latin en Funk. De BBC-jazz heeft de afgelopen jaren diverse keren opgetreden in de regio en onlangs nog tijdens de kerstmis-fair in Lieshout. De BBC-jazz staat onder bezielende leiding van de ervaren muzikant Pierre Heesakkers.