Afbeelding

Succesvol Nieuwjaarsconcert Harmonie de Goede Hoop

Muziek

Succesvol Nieuwjaarsconcert Harmonie de Goede Hoop


Aarle-Rixtel - In de uitverkochte sporthal ‘De Dreef’ verzorgde Harmonie De Goede Hoop afgelopen zondag haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert. Het publiek werd een zeer aangename middag geboden, die op een prettige wijze gepresenteerd werd door Marie-Louise Beeren.

Het orkest, onder leiding van Gerrit de Weerd, opende met het moderne Overture to a New Age, wat gevolgd werd door een optreden van het orkest met een klarinetkwartet uit België. In dit werk, genaamd ‘Conversations’, kwam door het afwisselende samenspel van het kwartet met de Harmonie de kwaliteit van beide groepen naar voren.

Met het stuk ‘Arabesque’ en de ’Perzische mars’ werd het publiek in Oosterse sferen gebracht. Tussen deze werken door werden twee commissarissen van de harmonie gehuldigd wegens hun vijftigjarige ondersteuning van het orkest.
Na de pauze werd men verrast door het zeer eigentijdse optreden van de Slagwerkgroep van de harmonie onder leiding van dirigent Anthony Vogels. Op cliko’s en regentonnen werd het nummer ‘The Cleaning Company’ gebracht. Dit in aangepaste kledij. Daarna volgde ‘Beat it’ waarbij gebruik gemaakt werd van ‘boomhakkers’: plastic buizen die allemaal als slaginstrument een verschillende toon produceren. Het optreden werd afgesloten met ‘It’s so hard’, waarbij zangeres Lidy van den Heuvel uit Aarle-Rixtel subtiel begeleid werd door de slagwerkgroep.

Na ‘Absolute crossover’, waarbij de trombones, saxen en trompetten zich onderscheidden, volgde het optreden van de Belgische zangeres Amanda Kovac. Deze zangeres, klein van stuk maar met een ‘grote’ stem, werd begeleid door het Harmonieorkest en een combo bij ‘Skyfall’ en ‘Empire state of mind’. Na ‘Noche de abril’ door het Harmonieorkest vervolgde Amanda haar optreden met ‘Don’t make me over’ en ‘A night like this’.

Het concert werd afgesloten door het Harmonieorkest met ’ Sinatra in concert’, waarbij bekende hits van Frank Sinatra voorbijkwamen. Dat het optreden van het orkest gewaardeerd werd, bleek wel uit het feit dat door het applaus van het publiek een toegift werd gewenst. Met ‘Rumba’ van Gershwin werd het concert daarmee dan ook afgesloten.