Afbeelding

Marcel van de Kerkhof wint eerste prijs met coverfoto gemeentegids

NULL

Marcel van de Kerkhof wint eerste prijs met coverfoto gemeentegids


Beek en Donk – Heel bescheiden, maar toch trots nam Marcel van de Kerkhof uit Beek en Donk donderdagavond de eerste prijs voor zijn winnende foto voor de gemeentegids in ontvangst van burgemeester Hans Ubachs. Dit gebeurde tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Laarbeek.

Marcel won deze prijs voor zijn inzending van een prachtige foto waarop de straat Merenstein, gelegen aan de Beekse Akkers in Beek en Donk, is afgebeeld met op de achtergrond een schitterende regenboog. “Ik was enorm verrast dat ik had gewonnen”, vertelt de fotograaf.

Ingezonden foto’s
“Er staan heel veel goede foto’s in de gemeentegids. Dat net de mijne uitgekozen is als winnende inzending, is natuurlijk heel leuk.” Marcel benadrukt dat de ingezonden beelden niet alleen leuke foto’s zijn, maar vooral goede. “Een leuke foto kan iedereen maken. Een goede foto niet. Die is op een heel andere manier gemaakt, met een andere gedachte en een bepaalde techniek.”

Fotografie
Op zijn 17e begon de Marcel met fotograferen. Jarenlang deed hij vooral sportfotografie, en dan met name vechtsporten. Dat vindt hij nog steeds heel leuk om te doen, maar sinds bijna een jaar is daar ook het fotograferen voor De MooiLaarbeekKrant bijgekomen. Door het maken van vele, mooie foto’s is Marcel inmiddels een bekend gezicht in de Laarbeekse samenleving. “Ik vind vooral de variatie heel leuk bij de krant. Je komt op heel veel plaatsen en kunt zo veel verschillende foto’s maken. Toch blijven foto’s met bewegende beelden mijn voorkeur hebben.”

Het fotomoment

In de loop der jaren heeft Marcel ook veel foto’s gemaakt van Laarbeek. De winnende foto legde hij in het voorjaar van 2013 vast. Woonwijk De Beekse Akkers ligt achter de straat waar Marcel woont. Vanuit zijn raam zag hij de regenboog. Dat liet hem besluiten om er meteen naartoe te fietsen. “Een regenboog is er vaak niet langer dan tien minuten. Ik moest dus heel snel zijn. Toen ik aankwam, heb ik de foto meteen geschoten. Binnen enkele minuten was het natuurverschijnsel ook weer verdwenen.”

Gemeentegids
Twee weken geleden is de gemeentegids van Laarbeek in de bus gevallen. Hierop prijkt de foto op de cover. Of Marcel volgend jaar weer meedoet? “Ik heb even getwijfeld om niet mee te doen. Ik sta absoluut niet graag in de belangstelling. Ik ben niet voor niets fotograaf”, grapt hij. Voor het moment van het uitreiken van zijn gewonnen cheque van €75,00, was hij dan ook wat nerveus. “Gelukkig viel de prijsuitreiking mee, dus ik denk dat ik volgend jaar toch wel weer meedoe”, besluit hij met een glimlach.

De tweede prijs ging naar Jowan Iven uit Beek en Donk. Josienne Hijzelaar, tevens uit Beek en Donk, mocht de derde prijs in ontvangst nemen.