Afbeelding

Basisschool maakt

Onderwijs

Basisschool maakt ‘De Sprankel’ compleet


Lieshout – Maandagochtend is Kindcentrum ‘De Sprankel’ in Lieshout door de basisschool in gebruik genomen. Voorafgaand werd een ‘knippende’ wandeling gemaakt van de oude school naar het nieuwe kindcentrum. De peuterspeelzaal en de kinderopvang namen eerder al hun intrek in het gebouw aan de Grotenhof.

Sprankelende dag
“Het wordt een sprankelende dag”, vertelt Chantal van Schijndel, leerkracht van groep 6. “We gaan een afscheidsrondje maken door de oude school. Daarna hebben we voor elk kind een meter oranje lint met de tekst: K.C. De Sprankel, 13-01-2014. Ieder kind knipt een stuk eraf en mag dit meenemen naar huis. En voor vanmiddag ligt een speurtocht klaar.” Het is druk op het schoolplein. Een gelegenheidsorkestje speelt de sterren van de hemel. Toch lijkt het alsof de klanken melancholischer klinken wanneer de wandeling start. Vooraan staan twee jongens met de Fontein-vlag. Op een raam tegenover de school hangt een tekening: ‘Dag Fontein, daaaag’.

Onderweg
Enthousiaste kinderen gaan ‘knippend’ door de Kuiperstraat, richting het nieuwe Floreffeplein. Het vergt meer tijd dan verwacht, maar dat deert niemand. Lintjes sieren de hoofden. Faye Thielen (groep 7) vertelt: “Ik had vanochtend buikpijn, omdat het toch spannend is!” Onderweg staan burgemeester Hans Ubachs en wethouder Hans Vereijken de stoet te volgen. De heren zijn het met elkaar eens: “Hier is in Lieshout naar uitgekeken. Alle voorzieningen in Lieshout onder één dak. Iedereen is blij en trots. Wij ook.”

Onthulling nieuwe logo
Even leek het erop alsof de opening niet door kon gaan. Het doek moest met vereende kracht worden weggehaald, voordat het nieuwe logo tevoorschijn kwam. Het mocht de pret niet drukken. De band speelde toepasselijk: ‘Zo’n goeie hebben wij nog niet gehad’. De speeches waren kort; het werd koud. Vol overtuiging werd het nieuwe ‘Sprankellied’ ingezet. Linten werden doorgeknipt en de directeur van de basisschool, Xaviër de Wit, opende eindelijk de deur van de school …

Keihard gewerkt én toekomstgericht
De ouderraad wacht de kinderen op met een drankje in een mooi glaasje. Gerard de Groot heeft de mooie etagère gemaakt met de ‘Sprankel-cup cakes’. Er is overal aan gedacht. Brenda Berns, manager van Spring Kinderopvang en Xaviër de Wit, kijken tevreden terug op dit gezamenlijke avontuur. “We gaan er nog meer een eenheid van maken”, aldus Brenda. “Het mag wereldser”, vult Xaviër aan, “Opbrengstgericht werken is de wereld naar binnen halen: spreekbeurten houden in de bieb, niet in de klas.”

Op 22 februari vindt het openingsweekend plaats voor de hele accommodatie.