Afbeelding

'Hippe Gasten' komt met seks, drugs en Rock-

Muziek

'Hippe Gasten' komt met seks, drugs en Rock-‘n-roll voor kinderen


Stel ... je bent 11 jaar. Zit achter je hengel aan de slootkant. Opeens valt je oog op iets in het kroos. Je pakt je schepnet en vist het op. Je krijgt het warm. Want wat je in je handen hebt is een blootblad! Je slaat het open en ... kijkt recht in de ogen van juf Annet van groep 4! Hierover gaat een van de 11 liedjes op de cd ‘Anders’ van de groep Hippe Gasten. Het is de eerste rock-cd die exclusief voor kinderen van 8 tot 12 jaar is gemaakt, met medewerking van verschillende bekende Nederlandse artiesten.


Zo werkten bijvoorbeeld Def P, Dirk Scheele, Armand en Peter Koelewijn mee aan de cd. De presentatie markeert de start van een clubtour door Nederland.

Kinderen kennis laten maken met pop en rock. Dat is de reden dat de band Hippe Gasten in 2006 het levenslicht zag. Sindsdien trad de band door heel Nederland op. Op scholen, in clubs en op evenementen en festivals. Bij al die optredens liet de band kinderen zien, horen en ervaren dat pop en rock nog steeds ‘alive and kicking’ is. Met de cd ‘Anders’ zet de band een nieuwe stap in haar ambitie om kinderen te laten rocken. In de groep Hippe Gasten zingt Jon van den Elsen, ook we bekend als meester Jon. Hij is namelijk leerkracht op basisschool het Klokhuis in Beek en Donk.

“Pop en rock zijn allebei heel puur. Knetterende gitaren of een moddervette drumsolo waren, zijn en blijven onwijs gaaf”, vertelt frontman Jon. “Punt is dat kinderen steeds vaker alleen nog maar beats en ‘elektronische’ geluiden horen. Als Hippe Gasten willen wij het broodnodige tegengeluid bieden, kinderen weer terugbrengen naar de roots en hen kennis laten maken met authentieke muziek en dito muzikanten.”

Inbreng van bekende Nederlandse artiesten
De cd ‘Anders’, die in de Silvox studio is opgenomen, bevat 11 grotendeels nieuwe nummers. Aan de cd werkten bekende Nederlandse artiesten mee, die ieder in hun genre veel voor de muziek in ons land hebben betekend. Peter Koelewijn bracht de rock&roll naar Nederland, Armand de protestsongs, Def P liet ons via Osdorp Posse horen dat je ook in het Nederlands kunt rappen en Dirk Scheele is een van de idolen van heel veel peuters en kleuters.

“Ook wij brengen onderwerpen over pesten, verliefdheid, enz., maar dan niet op de geijkte zoetsappige manier. Nee, het is allemaal net even wat anders. Zo hebben wij een liedje over een jongen die een blootblad vindt en tot zijn schrik ontdekt dat daar zijn juffrouw in staat. Wat doe je dan? De spreekwoordelijke seks, drugs en rock&roll dus, maar dan heel onschuldig en altijd met een educatief verantwoorde knipoog.”

Clubtour gaat van start
De presentatie van de cd gaat gepaard met een tour langs diverse podia in Nederland. Zo staat de band op zaterdag 15 februari in de Melkweg in Amsterdam en staan er in ieder geval nog optredens gepland in de Effenaar, de Vorstin, de Kroepoekfabriek, Romein en 013. “Ook kinderen hebben recht op vette, eerlijke muziek. Met onze optredens probeerden we daar al een steentje aan bij te dragen. Met de cd zetten we daar een nieuwe stap in. Voortaan kun je als ouders gewoon thuis samen met je kinderen van pop en rock genieten. Eigenlijk zou de cd standaard in het opvoedpakket van iedere ouder moeten worden opgenomen.”