Afbeelding

Carnavalsconcerten O&U staan dit jaar bol van kleur

Muziek

Carnavalsconcerten O&U staan dit jaar bol van kleur


Beek en Donk – De Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning brengt op zaterdag 22 en vrijdag 28 februari wederom een avond vol met muzikaal entertainment tijdens de jaarlijks terugkerende carnavalsconcerten. Een geweldige avond uit en een spetterende aftrap voor de carnaval!


Muziek en humor, de twee ingrediënten voor een geweldige avond vermaak. Er is geen stempel op te plakken. Is het een Promsconcert? Nee. Kletsavond? Nee. Variéte? Nee, ook niet helemaal. Maar dat de carnavalsconcerten van O&U al jaren geweldige avonden zijn, daar kunnen ze volmondig ja op zeggen.

Dit jaar staan de concerten geheel in het Ganzendonckse thema ‘kleur’. Dat dit thema tal van mogelijkheden biedt, zal O&U op deze avonden bewijzen. Het publiek krijgt de kans om de wondere wereld van kleur te ontdekken aan de hand van Laurel & Hardy en Charlie Chaplin. Deze iconen uit de tijd van de zwart-wit film kijken hun ogen uit en het publiek natuurlijk ook.

Dit jaar hebben harmonie- en jeugdorkest hun krachten gebundeld samen met een heleboel lokaal talent. Een speciaal samengestelde band uit de regio zal de orkesten nét dat beetje meer geven. Laarbeekse nachtegaaltjes zullen het podium betreden met een breed arrangement aan kleurrijke songs. Hierbij zullen zij worden ondersteund door zanggroep Zingiz.

Aan humoristisch talent is evenmin gebrek in ons mooie Laarbeek. Met name aan muzikale humor zal geen gebrek zijn. Kon men vorig jaar nog genieten van een muzikant die, al hangend in de lucht, vier instrumenten tegelijk bespeelde, dit jaar zal het héle orkest een fijn staaltje muzikale flexibiliteit laten zien. Men zal zich verbazen over, maar vooral vermaken met, de vele manieren waarop muziek maken een feest wordt.

Al vele jaren heeft het publiek een belangrijk aandeel in de avonden. Er is namelijk niets mooier dan een show verzorgen voor een zaal vol enthousiaste en creatief verkleedde mensen. Binnen het thema van deze editie droomt de organisatie van een kakelbonte zaal. De strijd om de Skônste Pak Award kan dus weer losbarsten.

Maar dit jaar gaat de organisatie nog een stapje verder. Mooie muziek en hilarische acts zijn geweldig, maar wat de avond helemaal compleet zou maken is een grootse gezamenlijke afsluiting: orkest, artiesten én publiek samen. Het orkest daagt u dan ook uit om uit volle borst mee te zingen met een bonte verzameling aan overbekende popliedjes en carnavalskrakers. Tegen elkaar, met elkaar en door elkaar. Vals, zuiver, uit de maat, precies in de tel, bijna fluisterend of keihard galmend door de zaal. Laat men er samen een geweldig feest van maken!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij ‘Bloematelier De 4 Seizoenen’, ‘Bloemsierkunst Fons’ en via www.o-en-u.nl.