Commanderij College lanceert online leerlingenplatform

Onderwijs

Commanderij College lanceert online leerlingenplatform


Beek en Donk/Gemert - De platenspeler is al lang vervangen door de radio, de post versturen we tegenwoordig per mail, de ouderwetse landkaart maakt plaats voor navigatie en we zijn te allen tijde te bereiken op onze smartphone. Tijden veranderen en het Commanderij College verandert mee.


Het online platform ‘Green’ is dan ook een logische opvolger voor het schoolmagazine ‘Petoet’. Internet stelt het Commanderij College in staat om sneller en interactiever met haar leerlingen te communiceren. Het platform is vooral opgezet voor en door leerlingen. Hiermee groeit het Commanderij College niet alleen pro-actief mee met de tijd, maar ook met haar leerlingen zodat ze goed zijn voorbereid op een zelfstandig en kritisch functioneren binnen de maatschappij. Het platform speelt op een innovatieve manier in op de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen.

Green is een online magazine voor alle vestigingen van het Commanderij College. Doel is leerlingen een spreekbuis en virtuele ontmoetingsplek te bieden. Dit in een taal die leerlingen aanspreekt en met beelden die aansluiten op de belevingswereld van leerlingen.

Green is jong, creatief, verrassend, humoristisch en zoals de naam als voorspelt: groen als gras. Van grappige filmpjes en leuke interviews tot boeiende artikelen en toffe ontwerpen. Alle leerlingen zijn welkom om zich bij de club te voegen.

Elke week vindt er een meeting met leerlingen plaats op de diverse locaties van school. Hier worden samen nieuwe ideeën en onderwerpen bedacht waar lezers uiteindelijk actief op kunnen reageren via de website, Facebook en Twitter. Green is altijd op zoek naar presentatoren, filmers, schrijvers, editors, muzikanten, journalisten, photoshoppers en andere creatievelingen. Een ideale plek om talenten te ontwikkelen die je niet tijdens de les beoefent. Benieuwd? Bekijk de website op www.greenblad.nl en volg ons via Twitter @greenblad en Facebook.com/greenblad.

Op 1 februari vindt de open dag weer plaats. Hét moment voor de potentiële brugklassers om eens een kijkje te nemen op de grote school waar het allemaal gaat gebeuren. Ook Green zal te vinden zijn op de verschillende vestigingen. U bent op alle locaties van harte welkom op zaterdag 1 februari tussen 09.30 uur en 14.00 uur.